Karşıyaka’da ağaç varlığı hızla artmaya devam ediyor Karşıyaka’da ağaç varlığı hızla artmaya devam ediyor
Karşıyaka Belediyesi ile DİSK Genel-İş 5 No’lu Şubesi arasında bir süredir devam etmekte olan ve yüzde 9’luk artış önerisinde tıkanan Toplu Sözleşme görüşmeleri, bayram öncesi “tatlıya” bağlandı. Yüzde 9’da tıkanan görüşmeler, Başkan Durak’ın ilk yıl için verdiği yüzde 14’lük artış ile anlaşma ile sonuçlandı. 296 Kent A.Ş. işçisini kapsayan Anlaşma ile ücretlerde, ilk yıl için artış oranı yüzde 14 olarak belirlenirken, ikinci yıl ise, TEFE-TÜFE ortalamasının 4 puan fazlası olacak. Sosyal haklarda yapılan iyileştirme de aynı oranlarda gerçekleşti.
Sendika ile bayram öncesinde anlaşmaya varmış olmanın kendilerini de mutlu ettiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Alınlarının teriyle Karşıyaka’ya hizmet eden çalışma arkadaşlarımın mağdur olmalarına izin vermemiz mümkün değil. İmkanlarımız doğrultusunda, elimizden gelenin en iyisini onlar için yapmaya çalıştık. Çalışan, emeğini bu kent için ortaya koyan çalışanlarımıza destek olmak zorundayız. Umarım, önümüzdeki dönem, hep birlikte, Karşıyaka için ter dökmeye devam edeceğiz” dedi.
“İki bayramı bir arada yaşıyoruz” diye konuşan Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin de, görüşmelerin Yüksek Hakem Kurulu'na gitmeye gerek kalmadan çözülmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi: 
“Artık, huzurlu bir şekilde bayram tatiline çıkabiliriz. Görüşmelerin masa başında, Yüksek Hakem Kurulu’na gitmeden çözümlenmiş olması bizim için büyük mutluluk. İşçilerin de bulunduğu bir ortamda, müzakere yaparak, adeta tören havasında anlaşmaya vardık. Belediye Başkanımız Cevat Durak’a, işçi arkadaşlarımız adına teşekkür ediyoruz."

Editör: TE Bilişim