Torbalı'da Asfaltlama Seferberliği Torbalı'da Asfaltlama Seferberliği
Ramazan ayında ilçede müftülük, belediye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) hazırlıklarını tamamladı. Hazırlıklar kapsamında kentte bu yıl Torbalı Belediyesi ekmek ve sıcak aş dağıtımının yanı sıra vakıf tarafından 1000 aileye toplam 150 bin lira nakdi yardımda bulunulacak. İlçe Müftülüğünce tüm camilerde bakım, onarım ve temizlik çalışmalarının yapıldığı ilçede bu yıl SYDV daha çok ailenin yardımlardan istifade etmesi için Ramazan’da koordineli hizmet verecek. Torbalı Belediyesi ise 2 bin kişiye ramazan ayı boyunca her iftar saatinde sıcak yemek götürecek. Torbalı merkezi ve merkeze bağlı mahallelerde yapılacak yemek dağıtımının yanı sıra 2500 kişiye ise erzak yardımında bulunulacak. 
CAMİ VE MESCİDLER RAMAZANA HAZIR
İlçe Müftüsü Mustafa Aydos, yaptığı açıklamada, Ramazan dolayısıyla ilçe genelindeki tüm cami ve mescitlerdeki bakım, onarım ve temizlik çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Hazırlıklar kapsamında temizliğin yanı sıra bazı cami ve mescitlerde boya, badana yapılırken, bazılarında ise çatı ve elektrik aksamı onarıldı. İlçedeki tüm cami ve mescitlerin mübarek Ramazan'da ibadete hazır hale geldiğini ifade eden Arvas, şöyle dedi: “Tüm İslam alemince büyük bir özlem ve hasretle beklenen on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerifi Torbalı’da da büyük bir hasret, heyecan ve özlemle bekliyoruz. Bugün inşallah Ramazan’a kavuşuyoruz. Dün gece ilk teravihi kılandı ve ilk sahurumuzu idrak ettik. Bu vesile ile ilç merkez ve köylerdeki 65 cami ve mescidimizde hummalı bir çalışma ile bu mübarek aya hazır hale getirdik. Ramazan’da tüm cami ve mescitlerde teravih namazı kılınacak, gündüz vakti mukabele okunacak, büyük camilerimizde ise vaaz programları düzenlenecek. Ramazan-ı Şerif’in tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” Aydos ayrıca okulların kapanması ve Kur’an kurslarının açık olmasının Ramazan ayına denk geldiğini hatırlatarak, “Çocuklar, Ramazan ayında da camilerimizin gülleri olacak” dedi.
VAKIF’TAN HER AİLEYE 150 LİRA
Torbalı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hakan Tetik, Ramazan ayında daha yoğun bir yardım programı uygulayacaklarını belirterek, rutin yardımların yanı sıra Ramazan ayına özgü yardımlara da ağırlık vereceklerini söyledi. “İhtiyaç sahibi 1000 aileye, aile başı 150 lira olmak üzere toplamda 150 bin lira nakdi yardım yapılacak” diyen Barlas, “Vakıf personelimiz yoğun ve titiz bir çalışma ile ilçedeki sosyal güvencesi olmayan, herhangi bir geliri bulunmayan ihtiyaç sahiplerini belirledi. Tespit edilecek 1000 ailelerden aciliyet taşıyan bininin ihtiyacını karşılayacağız.” dedi.

Editör: TE Bilişim