Sürdürülebilir tarım ve ekosistem için büyük önem taşıyan permakültür, İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi'nin düzenlediği konferansta masaya yatırılıyor. İzmir'in permakültür ve tasarım potansiyellerinin de değerlendireceği toplantı, 1 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Ekoloji, tarih, kültür-sanat ve tasarım konularında çalışmalar yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, şimdi de sürdürülebilir tarıma dikkat çekmek amacıyla “Ulusal Permakültür Konferansı” düzenliyor.



Uygulama deneyimlerini aktaracak tasarımcılar tam günlük programda, İzmir için permakültür ve tasarım potansiyellerini değerlendirecek.

Permakültür nedir?
Permakültür, doğal ekosistemlerin çeşitliliğine, istikrarına ve esnekliğine sahip olan, tarımsal olarak üretken ekosistemlerin bilinçli tasarımı ve bakımlarının sağlanması anlamına geliyor. "Üzerinde yaşayan insanlar ile arazinin, hem gıda, enerji ve barınak hem de diğer maddi ve manevi ihtiyaçlarının sürdürülebilir ve ahenkli bir şekilde karşılanması" olarak da tanımlanıyor.

İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi İZKİTAP Fest’e hafta sonu yoğun ilgi
Editör: TE Bilişim