İzmir Bergama'da bir kişi öldürüldü İzmir Bergama'da bir kişi öldürüldü
Turnuvanın bu yılki sloganı "Bütün basketler Soma için" olarak belirlendi.

23-25 Mayıs tarihleri arasında toplam 12 Erkek ve 7 Kadın takımının katılımıyla üçüncü kez gerçekleştirilecek turnuva 40 yaş üstü basketbolcular Bergama’da bir araya gelecek ve kıyasıya mücadele edecek.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in hem spora ve hem de turnuvaya verdiği destek sayesinde katılımın her yıl arttığı “Uluslararası Bergama Veteran Turnuvası”na bu yıl Rusya’dan St. Petersburg takımı hem erkekler hem de kadınlar da katılıyor. UNESCO Dünya Mirası Adayı olan Bergama’da bu yıl üçüncü kez düzenlenen turnuvaya yabancı takımların ilgisinin artması bir yandan yöre turizmine katkı sağlarken diğer yandan da ülkemizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor.

3. kez turnuvaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Yıllarca omuz omuza mücadele etmiş ya da karşı karşıya gelmiş efsane basketbolcular Bergamalı basketbolseverlere bir kez daha spor şöleni yaşatacak.

Komşu ilçemiz Soma’da yaşanan maden kazası tüm ülkede olduğu gibi bizleri de derinden etkiledi. Basketbol severler üç gün boyunca basketbol heyecanının yanında, kuşkusuz hüznü de birlikte yaşayacaklar” diye konuştu.

Bergama Belediyesi’nin de desteği ile gerçekleşecek turnuvada, basketbol camiasının efsanevi eski oyuncularından kurulu veteran takımları, yakın zamanda Bergama’nın komşu ilçesi Soma'da yaşanan elim maden kazası nedeniyle sahaya “Bütün Basketler SOMA için” parolası ile çıkacaklar.

Turnuvada bu parola doğrultusunda Toplum Gönüllüleri Vakfı ile ortak bir bağış kampanyası da düzenlenecek.

Vakfın, Soma’da birinci derecede yakınları hayatını kaybeden çocukların eğitim masraflarını karşılamak üzere başlattığı bağış kampanyası doğrultusunda turnuvadaki maç skorlarına göre bir bağış toplanacak ve kampanyaya katkıda bulunulacak.

Bunun yanı sıra turnuvaya katılan veteran basketbolcular, 24 Mayıs tarihinde Soma ve Kınık’ı ziyaret ederek maden şehitlerinin aileleriyle birlikte olacak ve onlara moral vermeye çalışacak.


Editör: TE Bilişim