Türk Bayrağı Urla’dan dalgalandı Türk Bayrağı Urla’dan dalgalandı
2600 yıllık bir geçmişe sahip Bağbozumu Şenliği ilk gün gerçekleştirilen yemek yarışması ile başladı. Etkinlikler şenliğin özü olan ürün yarışmasıyla devam etti. Urla Belediyesi’nin düzenlediği ve Urla Ziraat Odası Başkanlığı’nın desteklediği Ürün Yarışması’na Urlalı üreticiler büyük ilgi gösterdi. Tarihi Malgaca Pazarı’nda yapılan ve renkli görüntülere sahne olan ürün yarışmasında Urlalı üreticilerin kendi ürettikleri ürünler yer aldı. Üzümden incire, zeytin ve zeytinyağından çiçeğe, çeşit çeşit sebze ve meyveye, küçük ve büyükbaş hayvanların yer aldığı ürün yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.
Şenliğe, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Ürün yarışması öncesi tüm üreticileri stantlarında ziyaret eden Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, hem üreticilerle sohbet etti hem de birbirinden lezzetli sebze ve meyvelerin tadına baktı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Halkoyunları ekibinin folklor gösterisiyle başlayan ürün yarışmasında Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, ürün yarışmasına katılan tüm çiftçilere teşekkür etti. Nurettin Kılınç, “Her şeye rağmen insanlarımızın karnını doyurmaya, üretmeye devam ediyoruz” dedi.
Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, “Bağbozumu Şenliği, aslında bir hasat şenliğidir ve ilçemizde yetişen ürünlerin çeşitliliğinin, bolluğunun ve sahip olduğumuz değerlerin kutlanmasıdır. Geçmişte bu şenlik deniz kıyısında kutlanır, hem yılın yorgunluğu atılır hem de denizin sunduğu nimetlerden faydalanılırdı. Bizler de o coşkuyu canlandırmak, bizi biz yapan kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla şenliklerimizi her yıl kutlamaya devam ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve Ziraat Odası Başkanı Kılınç yöresel kıyafetli kızlarla birlikte temsili olarak üzüm ezdi. Elde edilen şıra konuklara ikram edildi. Etkinlik ödül töreni ile devam etti.
Yarışmada dereceye girenler şöyle; Gramlık altın kazanalar; Ev Ürünleri: Şeniz Dumanlıoğlu, Hatice Şimşek. Sebze Dalında: Zeynep Şenay Gül, Mehmet Doğan, Hayri Bal. Meyve Dalında: Muzaffer Haytaoğlu, Özer Gürcan, Şener İşçiler, Musa Özer, Hasbi Alkan. Çiçek Dalında: Ertan Karataş, Esma Bıçak. Üzüm Dalında: Çoşkun Doğan, Adnan Erdoğan. Hayvan Dalında: Güven Bartan, Şükrü Altay, Oktay Aslan. Çeyrek altın kazananlar; Ev Ürünleri: Emine İnal. Sebze Dalında: Can Erdoğan. Meyve Dalında: Kerim Doğaner. Çiçek Dalında: Adem Kazan. Sofralık Üzüm Dalında: Lütfü Erdoğan. Şaraplık Üzüm: Mustafa Deri. Zeytin ve Zeytin Ürünleri: Sibel Yazgan

Editör: TE Bilişim