Ne operasyon ama …  Bir anda ülkenin gündemine bomba gibi düştü.

Tabi kolay değil hali hazırda üç bakanın oğlu,  Ak Partinin belediye başkanı,  Kamu Bankasının genel müdürü,  çok çok ünlü ve güçlü iş adamları bir sabah vakti aniden göz altına alınıyor.

İşin bomba tarafı bu taraf değil dostlar zaten bomba olan taraf devletin yani hükümetin hiçbir şeyden haberinin olmaması.  Düşünsenize İç İşleri Bakanısınız sabah erken saatte telefonunuz çalıyor.

 ''Alo sayın bakanım sizin çocuk göz altına alınmış''   

Ne inanılmaz dimi  Hollywood filmlerinde bile olmaz böyle bir şey ama canım Türkiye’mde oluyor işte…

Bu operasyonu incelediğimizde gerçekten de çok planlı ve düzenli, zamanlama ve isimler açısından son derece profesyonel hazırlanmış olduğunu görüyoruz.  Şunu rahatlıkla söylemeliyim ki emniyet teşkilatımız mükemmel çalışmış…

 

Tabi yapılan operasyonla ilgili ortaya atılan iddaalara bakıldığında doğru yada yanlış olduğunu suçlu yada suçsuz olduklarını bilemiyorum. Çünkü bunu Kimse bilmiyor.

Adli merciler buna karar verecek.

Ama polis teşkilatının bu kadar özenle ve titizlikle hazırladığı bu operasyon aslında hükümetin başarısıdır !!! 

 derken birden Hükümetin haberi olmadığı ve hatta başındaki Emniyet müdürünün dahi haberi olmadığı bir operasyon olduğu ve bu nedenle hükümetin bu polisleri çete olarak ilan ettiğini gördük.  Önce şaşırdık ama sonra operasyonla ilgili saflar netleşmeye başlayınca olayların iç yüzleri daha net ortaya çıkmaya başladı…

 

Bir tarafta Başbakan’ın Faiz lobisi ve dış güçlerin işi olduğunu Türkiye’nin büyümesini , gelişmesini istemeyen ABD, İSRAİL, BATI Ülkelerinin aslında Halk Bankasına yaptıkları bir operasyon olduğunu
...
çünkü Halk Bankası’nın Türkiye İran arasındaki ticareti finanse eden ve buradan Dünya’ya açılan bir kapı olduğunu bundan rahatsızlık duyulduğunu her defasında belirtmesi,

 Bir yandan da Muhalefet partilerinin hükümete son derece sert bir şekilde yüklenmesi ve paralelinde daha düne kadar kol kola gezdikleri cemaatin gazete televizyon ve radyolarından olayların en ince ayrıntılarına kadar deşifre edildiğine şahit olduk…

Şimdi biz İstanbul Medyası gibi büyük ve istihbaratı güçlü bir haber portalı değiliz. Yani kim haklı kim haksız, nasıl oldu neden oldu, şu şunu aldı, bu bunu verdi, o onu çekemedi ,falan filanları bilecek kadar elimiz uzun değil… Ancak daha basit ama daha etkili bir istihbaratımız var. Halk…

Evet vatandaşa sorduk ne diyorsunuz bu konu hakkında siz bu olayları nasıl analiz ediyorsunuz.

İşte vatandaşın soruları ve analizleri….

1)  Bizim için en önemli olay gerçekten bu bakan çocukları, belediye başkanları ve iş adamları söylemesi bile zor bu kadar parayı götürdüler mi…  eğer götürmedilerse neden bazıları tutuklandı. Bizim kuruş kuruş verdiğimiz vergiler birilerinin ayakkkabı kutularını doldurması için mi gidiyor ?

2) Operasyon AK Parti’ye  yapılınca polis kötü oluyor da vatandaşa halka yada her hangi bir özel kuruma olunca neden kahraman oluyor ?

3) Başbakanımız 11 yıllık iktidarın da çetelerle savaştı evet, yolsuzlukla savaştı evet, teşekkür ederiz  ama 11 yıllık iktidarınız da Türkiye’nin en ücra köşelerinden dahi çete liderlerini yakalayarak hapse attınız, hakkında en ufak bir yazı çıkan müdürleri,  başkanları, askerleri, gazetecileri,  iş adamlarını, kulüp başkanlarını, sporcuları, yakaladınız da burnunuzun dibinde sizin tabirinizle kümeleşen çeteleri neden göremediniz. Yoksa size dokununca mı çete oldu polisler ?

4) Nasıl oluyor da dini bir cemaat bu kadar partinizin hükümetinizin içine giriyor ve sonra da menfaatler çatışınca böylesine düşman olabiliyor ?

5) Bizim gibi sade vatandaşların iş yerlerine ofislerine her yıl onlarca defa maliye geliyor, kontroller yapılıyor da Reza Zarraf’ın   6 metre kare dükkanından milyarlarca dolarlar, tonlarca altınlar gelip gidiyor da hiçbir Allah’ın kulu bu mekana uğramıyor ?

Evet vatandaşımız bu soruların cevabını merak ediyor. Çünkü bu operasyonlar Türkiye’mize vatandaşımıza  ekonomimize zarar veriyor. Her zaman olduğu  gibi yine zararı biz vatandaş çekiyor.

 

Başbakanımız Sayın RecepTayyip Erdoğan’ dan  isteğimiz operasyonun adli sonucu bitene ve haklı haksız ortaya çıkana kadar vatandaşın kırılan, burkulan gönlünü rahatlatmak adına adımlar atmasıdır.

Adı karışan kim varsa öncelikle vicdanlarda temizlenmelidir. Gerçekten Türkiye düşmanlarının vatandaşlara iyi anlatılması sağlanmalı ama yapanın yanına da hiçbir şey kar kalmamalıdır.

Burada bir sözümde değerli cemaat üyelerinedir.   Bu olaylarla yakından uzaktan alakanız olmayabilir, tamamen sizin işinizde olabilir, ancak gönlüm bunu kabul etmez, ama ne olursa olsun 6 ay önce hükümetin a dediğine a be dediğine b diyen basın yayın organlarınız bugün hükümetin a dediğine z, z dediğine a demeye başladı.

Ben hükümeti tutun her şeyini doğru olarak kabul edin yada her şeyine muhalefet edin demiyorum. Ama tutarlı olun…

Şunu bilin ki halkımız artık bunlara kanmıyor. Sizler kendilerini hizmete adamış , insan yetiştirmek için bu halktan fitre, zekat, kurban, burs toplayan ve bu topladıklarınızla ülkemizde VATANINA, MİLLETİNE , DİNİNE,BAYRAĞINA  bağlı  insanlar yetiştirmek için çalışan insanlarsınız… Biz sizi böyle tanıyor ve böyle biliyoruz…   Lütfen bunları unutmayın…

Saygılarımla.