Fidan Dağıtımı Devam Ediyor ! Fidan Dağıtımı Devam Ediyor !
“Zeybek kadınlarımız” temalı resimleriyle yurt dışından ve yurt içinden büyük ilgi gören Kasap mart ayının ilk günlerini Nevşehir’de geçirecek.
Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Nevşehir Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin organizasyonuyla 8-11 Mart 2013 tarihleri arasında Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde Mustafa Ali Kasap’ın Zeybek Kadınlarımız konulu resim sergisi ziyaretçilere açık kalacak.
Kasap’ın sergisi Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, NÜKÇAM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aysel Kekillioğlu’nun katılımlarıyla açılacak.
Aynı zamanda Türk Dünyası Sanatçılar Birliği TÜRKSAN Ege Bölge Başkanı olan Ressam Mustafa Ali Kasap ayrıca 11 Mart 2013 günü Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda “Çizgilerden Kelimelere Efe Kadınlarımız” konulu bir söyleşi de düzenleyecek.
2013 Nisan ayının ilk haftasında Söke Otantika Özel Etnografya Müzesi’nde “Bize Derler Çakıcı” isimli resim sergisinin açılışını yapacak olan Kasap canlı performansa da katılacak.
Kasap, mayıs ayında da 3-13 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da Lara Terracity AVM’de Zeybek Kadınlarımız konulu resim sergisi düzenleyecek.
Kasap 31 Mayıs-2 Haziran 2013 tarihleri arasında da Fransa’da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD France tarafından düzenlenen Festival d’Anatolie kapsamında Avrupa’nın en büyük Uluslararası Fuar alanlarından olan Paris Parc des Expositions Villepinte Hall’de Bu yıl konusu İzmir EXPO olan fuarda Ödemiş Zeybek kültürünün konu edildiği “Zeybek femmes d'Anatolie, Mustafa Ali Kasap” isimli resim sergisini açarak, workshop gösterisi yapacak
Kasap’ın sergi trafiği 7-21 haziran 2013 tarihleri arasında Almanya’da Frankfurt’ta Oberthausen’de “Die Zeybek Frauen von Mustafa Ali Kasap” isimli resim sergisi ile sürecek.
29 Ekim 2013 tarihinin içinde olacağı hafta yine Almanya’nın başkenti Berlin’de “Efemiz Atatürk” konulu resim sergisi ve tablolarının hareketlendirileceği animasyon gösterisine katılacak olan Kasap, ayrıca 5 Mayıs 2013’de Dünya Yörükler Birliği tarafından düzenlenen ve bu yıl 250 bin kişinin katılması hedeflenen Antalya Yörük Türkmen Şenliklerinin tanıtım görselleri Efemiz Atatürk Tablosu ile yapmaya hazırlanıyor.
Türk Dünyası Sanatçılar Birliği (TÜRKSAN) Ege Bölge Başkanı ressam Mustafa Ali Kasap 2013 yılı programıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Ödemişimizin efe kültürünü, milli mücadeledeki kadınlarımızı ve ülkemizin kültürel yönlerini resim sergilerim ve canlı sunumlarımla tanıtmayı çabaladığım bu uğraşlarımda her türlü destek ve katkılarından dolayı Türk Dünyası Sanatçılar Birliğine, Dünya Yörükler Birliğine, Ege Zeybek Kültür Eğitim ve Araştırma Derneğine, Ödemiş Kaymakamımız Sayın Abdullah Dölek’e ve Ödemiş Belediye Başkanımız Sayın Bekir Keskin’e şükran ve teşekkürlerimi belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Aynı zamanda amekli tarih öğretmeni olan Mustafa Ali Kasap, "Ülkemi yaptığım tarihi kadın efeler resimleri ile Avrupa'da temsil etmekten de gurur duyacağım" dedi.
Editör: TE Bilişim