Otomobil dereye uçtu: 2 ölü Otomobil dereye uçtu: 2 ölü
 Elbistan’da sürdürülen duble yol çalışmaları nedeniyle, yol kenarında bulunan kayalık alanlar, dinamit ve anfo karışımı ile patlatılıyor. 1 ton ağırlığındaki dinamit ve anfonun kullanıldığı patlatma sonucu kayalar havaya uçarken, ortaya çıkan toz bulutu ise Elbistan’ın her köşesinden görüldü. 
Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihalenin ardından, 15 kilometrelik yolda çalışmalar sürerken, ihaleyi alan İstanbul merkezli Dörtyol İnşaat A.Ş. tarafından zaman zaman kayalık alanlar dinamit ile patlatılarak, yol açma çalışmaları yapılıyor.
Yol genişletme çalışmaları nedeniyle kayalık alanlar dinamit ve anfo yardımıyla havaya uçurulurken, yola dökülen kayalar ve hafriyat ise iş makineleri tarafından temizlenerek, trafik yeniden açıldı.
Patlatma işlemlerini yürüten patlayıcı uzmanı Ünal Yentür, “1 kilometre gidiş, 1 kilometre de geliş tarafı olmak üzere toplam 2 kilometre uzunluğundaki kayalık kısım patlayıcılar yardımıyla temizlenecek. Patlayıcı ile kayalıkları temizleme çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başladık. Patlayıcı olarak dinamit ve etkiyi artırmak için yerli üretim anfo kullanıyoruz. 1 ton ağırlığındaki patlayıcıyı kablo ve manyeto sistemi ile patlattık. Geriye kalan kayaları da aynı yöntemle ortadan kaldıracağız. Bu amaçla tonlarca patlayıcı kullanacağız” dedi.
Patlatma nedeniyle Elbistan-Nurhak Karayolu yaklaşık 2 saat ulaşıma kapatılırken, sürücüler tali yollara sevk edildiler.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim