Fidan Dağıtımı Devam Ediyor ! Fidan Dağıtımı Devam Ediyor !
Temsilciler Ödemiş ilçesinde Kültürevi’nde “Hacivat Karagöz İnsan Hakları Eğitiminin” çalışmasını bir arada yürütecekler.  Çeşitli ülkelerden gelen ve Ödemiş ilçesinde proje kapsamında bir araya gelen öğrenciler çalışmalarını Kültürevi’nde bir arada yürütecekler. Grup’un ilk buluşmasında, Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Kemal Sarısu, proje amacıyla ilçeye gelen yabancı öğrencilere Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Başkan Sarısu konuşmasına şöyle devam etti: “ Bizler gönüllü bireyler olarak Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak gönüllü arkadaşlar ile birlikte değişik projelerle ilçemize katkıda bulunmak ayrıca gençlerin kendilerine ait projelerini sunmak ve kamuoyu ile paylaşmak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Bu anlamda ise yine sizlerin Ödemiş ilçesinde bulunduğu süre içinde de ilçemizi tanıtmak kültür ve çeşitli sosyal aktivelerini sizlerle paylaşmağa hazırız”

Projeye ayrıca Ödemiş’e bağlı Kurucova köyü kadınları projeye destek vererek, köyün kendi yemek ve çeşitli değişik kültürünü tanıtmak amacıyla projeye ayrıca destek vererek öğrencilerin çalışmasına ortak olacaklar.


ZEYBEK OYNADILAR

Zeybek havası ile eğlendiklerini ve kültürel kıyafetlere hayran kaldıklarını dile getiren Estonya ülkesinden gelen Pavel Smulski ise “ Burada buluşmanın ilk gününde projeye yönelerek çalışmalarımıza Ödemiş ilçesinde başladık. Kültür ve sosyal aktiveleri yerinde görmek gerçekten güzel ve anlamlı bir olay “ dedi.

Ukraynalı Tatyana Levytska ise “Türk kültürünü ve çeşitli değişik örf ve adetlerini çok yakından biliyorum. Çünkü uzun yıllardan beri Türkiye de kalmam ve değişik projelerde bulunmam nedeniyle ayrıca Türkçe’yi de hemen hemen öğrenmiş bulunmaktayım.

İlk kez geldiğimiz Ödemiş ilçesinde ise bizlere gösterilen ilgi gerçekten çok güzel, Ödemiş Halk eğitim merkezinin öğrencilerinin sergilediği ‘Zeybek Oyunları’ ve yörenin değişik efe oyunlarını yerinde gördük. Aynı zamanda onlar kadar iyi olmasak da yine de o oyunu da onların bizlere verdiği katkı ile oynamağa çalıştık. Proje kapsamında ise ayrıca Kültürler arası Konser oyunu da Ödemiş ilçesinde 20 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Tüm Ödemişlilerin ilgisini bekliyoruz. “ dedi.

12 değişik ülkelerden gelerek proje dersini yürüten gruba ayrıca Avrupa Konseyi Avrupa Gençlik vakfı eğitmenler de öğrencileri ziyaret ederek, kendilerinin çalışmasına ortak oldular.

Editör: TE Bilişim