İzmir'de Büyük Sevinç Göztepe, Süper Lig'e Yükseldi İzmir'de Büyük Sevinç Göztepe, Süper Lig'e Yükseldi
 Beşiktaş, hazırlık maçında karşılaştığı Schalke 04 ile 1-1 berabere kaldı.
Beşiktaş, Villach Lind Stadı’nda oynanan karşılaşmaya, Cenk, Tanju, Sivok, Escude, Ersan, Veli, Fernandes, Olcay, Gökhan, Oğuzhan ve Almeida onbiriyle başladı. Karşılaşma tempolu başladı. İlk 15 dakikada iki ekip de gol pozisyonları yakalamalarına rağmen, fırsatları değerlendiremedi. Siyah-beyazlılar, karşılaşmanın ilk yarım saatinde Gökhan, Almeida ve Oğuzhan ile rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Karşılıklı ataklarla devam eden mücadelenin ilk yarısında son dakikaya girilirken, kaleci ile karşı karşıya kalan Olcay, pozisyonu değerlendiremedi ve ekipler soyunması odasına golsüz eşitlikle girdi.


Karşılaşmanın ikinci yarısına siyah-beyazlılar, Cenk, Tanju, Sivok, Escude, Ersan, Veli, Fernandes, Olcay, Gökhan, Oğuzhan ve Almeida onbiriyle çıktı. Siyah-beyazlılar, ikinci yarının ilk dakikalarında oyunu kendi sahasında kabul etti. Hücuma çıkmakta zorlanan Beşiktaş, orta sahada üst üste top kayıpları yaptı. 57. dakikada orta sahada kaptırılan top sonrasında oluşan atağı sert bir vuruşla sonlandıran Draxler, topu ağlara gönderdi (0-1). Golden sonra oyuncu değişikliklerine giden Beşiktaş, ataklarını sıklaştırdı ve 65. dakikada Fernandes’in ortasında oyuna yeni giren Pedro Franco, topu ağlara göndererek skoru eşitledi (1-1). Mücadelenin kalan dakikalarında iki takımda bulduğu fırsatları değerlendiremedi ve karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.Yeni sezon hazırlıkları kapsamındaki ikinci hazırlık maçında Azerbaycan temsilcisi Khazar Lenkeran ile karşılaşan Fenerbahçe, mücadeleden 4-0 galip ayrıldı.


FENERBAHÇE 
Lenkeran Şehir Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada sarı-lacivertlilerin gollerini 4. dakikada Michal Kadlec, 45. dakikada Pierre Webo, 89. dakikada Mehmet Topuz ve 90+2. dakikada Raul Meireles kaydetti.


Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, yeni transferi Kadlec ile 4. dakikada 1-0 öne geçti. 45. dakikada sağ kanattan Bekir’in yaptığı ortaya boş pozisyonda iyi vuran Webo skoru 2-0’a getirdi. Fenerbahçe ilk yarıyı 2-0’lık galibiyetle tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısının büyük bir bölümü karşılıklı ataklarla geçilirken Fenerbahçe son dakikalarda arka arkaya goller buldu. Sarı-lacivertliler 89. dakikada Mehmet Topuz farkı 3’e çıkarırken, 90+2. dakikada ise Portekizli Raul Meireles maçın skorunu belirleyen golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 4-0 galip ayrıldı.



Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında İzmir'de İspanya'nın Malaga ekibi ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Karşılaşma 3-3 berabere sona erdi. 
İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan mücadelede Galatasaray’ın golleri 14. dakikada Wesley Sneijder, 45+1. dakikada Didier Drogba ve 89. dakikada Kazım Kazım’dan gelirken, Malaga’nın gollerini ise 45. dakikada Santa Cruz, 58. dakikada Anderson ve 74. dakikada Duda’dan (pen) kaydetti.


Karşılaşmanın 14. dakikasında Drogba'nın güzel pasıyla sağ kanatta topla buluşan Dany meşin yuvarlağı Sneijder'a aktardı. Kalenin tam karşısında topa sahip olan Hollandalı futbolcunun, ceza alanına girerken sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu (1-0). Maçın 45. dakikasında gelişen Malaga atağında ceza sahası önündeki Portillo'nun pasında sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Santa Cruz skorda eşitliği sağladı. Malaga'nın golünden bir dakika sonra sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Riera'nın güzel ortasında ceza alanı içinde topa iyi yükselen Drogba'nın kafa vuruşuyla Galatasaray bir kez daha öne geçti 2-1.




İlk yarısı 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlanan mücadelenin ikinci yarısında Galatasaray 6 oyuncu değişikliğiyle başladı. Malaga’nın 58. dakikada sağ kanattan geliştirdiği atakta Gamez'in yaptığı ortada Anderson'un kafa vuruşunda top ağlarla buluştu (2-2). 73. dakikada ceza alanı içinde Dany'nin müdahalesiyle Juanmi'nin yerde kalmasının ardından hakem penaltı noktasını gösterdi ve Dany'yi kırmızı kartla oyun dışına yolladı. 74. dakikada penaltı atışını kullanan Duda, takımını 3-2 öne geçiren golü kaydetti. 90. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Sabri'nin ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Kazım maçta tekrar eşitliği sağladı. Müsabaka 3-3 eşitlikle tamamlandı.


Editör: TE Bilişim