Sokak ortasında tek kurşunla intihar Sokak ortasında tek kurşunla intihar
Kutlamalar kapsamında ilk olarak; Türk askerinin, Hassa üzerinden Kırıkhan’a girişi temsilen canlandırıldı ve bir manga asker Kırıkhan Belediyesi Hizmet Binası önünde Belediye Başkanı Murat Sakman tarafından çiçeklerle karşılandı. Kırıkhan Belediyesi Çay Bahçesi’nde organize edilen; ‘7. Geleneksel Kavun Festivali’nde ise objektiflere birbirinden renkli görüntüler yansıdı.

Festival çerçevesinde düzenlenen yarışmaya Krıkhan’da faaliyet gösteren toplam 50 kavun yetiştiricisi katıldı. İlk 3’e giren yetiştiricilere Cumhuriyet altını verilen yarışmada birinciliği ise 195.6 puan ile Mehmet Şahin, tam altın ödülünü kazandı. Şahin’e ödülünü Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk verdi. 94.2’lik derecesi ile ikinci olan ve yarım altın kazanan Hamit Urak’a da ödülü Kırıkhan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik sundu.

Diğer kavun üreticilerine de Kırıkhan Belediyesi’nce teşekkür belgesi verildi. Festival çerçevesinde Kırıkhan Şehir Stadı’nda organize edilecek olan Aba güreşlerine yoğun ilgi gösterilmesi beklenirken, turnuvanın ardından da statta gerçekleştirilecek olan konserde sahneye yerel sanatçıların çıkması bekleniyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde de ünlü sanatçı Kıraç’ın hayranları ile buluşacağı belirtildi.




Editör: TE Bilişim