Babasının aracının altında kaldı Babasının aracının altında kaldı
Patlama sonrası ilk belirlemelere göre dördü sivil sekiz asker 12 kişi yaralandı. Mühimmat deposundaki yaşanan patlama sonrası, bölgede görev yapan askerlerin yakınları kışlaya akın etti. 
Afyonkarahisar’daki Ataköy 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda, henüz belirlenemeyen bir nedenle akşam saatlerinde patlama meydana gelmişti. Patlamanın ardından bölgede büyük yangın çıkarken, ilk belirlemelere göre sekizi asker dörü sivil 12 kişi yaralandı. Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, bir askeri savcı ve Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu olay yerine gelerek inceleme başlattı. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve sivil savunma ekibi sevk edildi. Yeni bir patlama ihtimaline karşın bölge güvenlik güçlerince kordon altına alındı.
ELEKTRİKLER KESİLDİ
Patlama sonrası bölgede elektrikler kesildi. Bu arada olaydan sonra bazı asker aileleri bölgeye gelerek çocuklarının durumu hakkında bilgi almaya çalıştı. Aileler askerler tarafından içeri alınarak çocuklarıyla görüştürüldü. Kışlada iki adet mühimmat deposu bulunduğu ve patlamanın küçük depoda meydana geldiği belirtiliyor. Ayrıca bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri gönderildi.
EN AZ ZAYİATLA ATLATMAYI UMUYORUZ
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, kışla çıkışında kameralara yaptığı açıklamada “Bu acı olayı en az zayiatla atlatmayı umut ediyoruz. Her türlü sonuca hazırlıklı olmalıyız. Olayın bir kaza olduğu görülüyor. Şuanda hiçbir şey net değil. Kara kuvvetleri komutanımız, valimiz ve bir askeri savcımız patlamanın olduğu bölgede incele yapıyorlar. Patlamanın olduğu depodaki mühimmat kontrollü olarak imha edilecek. Olayla ilgili net bilgiler sabah saatlerinde yapılacak inceleme ile ortaya çıkacak. Çünkü şuanda elektrikler kesik olduğu için sağlıklı bir bilgi elde etmek mümkün değil. Patlamanın olduğu depoya hala girilemediğini öğrendik” dedi.
YARALILARIN SAĞLIK DURUMU İYİ
Sağlık İl Müdürü Dr. Necip Yemenici ise yaptığı açıklamada “Patlamanın hemen ardından ekiplerimizi burada konuşlandırdık. Çevre illerden de ekipler bölgeye geldi. Şuan beklemedeyiz. Patlamanın olduğu bölgeye henüz girilemedi. Hava karanlık olduğu için bölgeye saçılmış bombalar olma ihtimali var. Patlamadan sonra ilk etapta içeriden altı yaralı alıp hastaneye götürdük. Dört sivil vatandaşımız da yaralandı. Yaralı askerlerimizin ve vatandaşlarımızın sağlık durumları iyi. Sonradan iki askerimiz daha yaralı olarak geldi ama sağlık durumları iyi” dedi.
BAZI YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Patlamada yaralananların asker ve sivillerin isimleri ise belli oldu. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne tedavi gören asker Hasan Boncuk, Fethi Tuna, Soner Güleryüz, Fatih Yüksel, sivil vatandaşların ise Emine Üfler, Kevser Dalkılıç ve Sevilay Türk olduğu kaydedildi.
AİLE YAKINLARININ UMUTLU BEKLEYİŞİ
Mühimmat deposundaki yaşanan patlama sonrası, bölgede görev yapan askerlerin yakınları kışlaya akın etti. Gözü yaşlı kışla önünde içeri girmek isteyen asker yakınları için, bölgede çadır oluşturuldu.
VALİ VE KIVRIKOĞLU BÖLGEDEN AYRILDI
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Burhanettin Çoban, Kara Kuvvetleri Komutanı Kıvrıkoğlu, kışla içerisindeki inceleme ve bilgi aldıktan sonra resmi araçla bölgeden ayrıldı. Vali Balkanlıoğlu’nun bölgeden ayrılmasının ardından yetkililerin sabah saatlerinde açıklama yapması bekleniyor. Cephanelikte bulunan askerin durumu hakkında ise uzun bir zaman geçmesine rağmen bilgi alınamadı. Bölgede oluşan hasarın boyutları da hava aydınlandıktan sonra netlik kazanacak.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim