1. Uluslararası Yaşlanma Sanatı Kongresi 1. Uluslararası Yaşlanma Sanatı Kongresi
İzmir’e çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, İzmir Valiliği’nde düzenlenen Aile Eğitim Programı konulu toplantıya katıldı. İslam, Bakanlık politikaları arasında özellikle geçen yıl boşanma kararı veren 900 kişinin kendilerine başvurduğunu ve verilen eğitim sonucu 300’ünün boşanmaktan vazgeçtiğini belirtti. 

Toplumun temel direğinin aile olduğuna dikkat çeken Bakan İslam; şöyle konuştu: “Bir taraftan ailenin önemini kavrayıp aileyi oluşturan bireylerin ve ailenin güçlenmesini planlayan programlar üretiyor bir taraftan sosyal desteklere devam ediyoruz. Toplumun temel direği aile. Biz geleneksel olarak aileyi çok önemseyen geleneksel bir toplumuz. Aile odaklı bir dönüşümün yaşanmaya başlandığını görüyoruz.

Biz de kendi politikalarımızı uygulamaya çalışıyoruz. Ailenin çatı olarak devam etmesi çok önemli. Aileyi oluşturan bireylerin her birinin son derece güçlü ve tatmin edilmiş olması gerekiyor ki aile kendi güçlülüğünü koruyabilsin. Onun için bireylerin eğitimi çok önemlidir."

Aile eğitimlerinin üç aşamada toplandığını anlatan İslam, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aile başlatılırken gençlere verilen evlilik öncesi eğitimler, aile devam ederken verilen eğitim ve ailede sorun çıkarsa o andan itibaren yaptığımız eğitimler var. Geçen yıl bize 900 küsür kişi başvurmuş ve aileyi sonlandırmaya karar vermişlerdi. Kendilerine çeşitli seminerler, psikolojik destek ve eğitim verildi, 300’ü boşanmaktan vazgeçti. Evlilik kurumunu sürdürmeye karar verdiler, çok iyi bir başarı.”

“ÇÖZÜM BAKANLIK VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİNDE”
Partisinin il teşkilatına nezaket ziyaretinde bulunan Bakan Ayşenur İslam, burada da aile kavramının önemine dikkat çekti. Bakanlık ve belediyenin işbirliği ile çözebileceği işlerin artması durumunda sosyal sorunlarda azalma yaşanacağını belirten İslam; şunları söyledi: “Bunu deneyimleyerek gördük. İzmir’e sunduğumuz imkanların çok daha fazlalaşmasını arzu ediyoruz. İzmirliler bu belediye seçimlerinde buna karar verecek. İzmir yoksa çoğalan nüfusun sorunlarıyla baş edemeyen bir şehir olmaya karar mı verecek?

Bu kararın pozitif olmasını arzu ediyoruz. Pozitif düzlemde yükselmesini arzu ediyoruz. Bunu belirleyecek olan bizim çalışmalarımız.”
Bir basın mensubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi çocuk sahibi ve aile olmamakla ilgili eleştirilerini hatırlattı. Bakan İslam da şu yanıtı verdi: “Aile bizim geleneksel değerlerimiz için önemli ama dünyanın uygar ülkelerinde yükselen değer. Aileyi önemsiyoruz ailenin içindeki bireylerin tek tek yükselmesini önemsiyoruz kadınları kastediyorum.

Çocukları kastediyorum dezavantajlı grupları kastediyorum. Çocuk sahibi olmak da nesli sürdürebilmek için önemli bir konu. Bunu teşvik ediyoruz çocuk sahibi olmanın çok önemli olduğunu vurguluyoruz. İstediği halde çocuk sahibi olmayanlara destek vermek istiyoruz. Çocuk sahibi olmayı isteyen ama erişemeyenlere her türlü sosyal, maddi ve tıbbi desteği verebilecek bir teşkilat olduğunu söylemek istiyoruz. İşin beni ilgilendiren yanı sadece burasıdır. Onun için sadece buna cevap vermek istiyorum.”
Editör: TE Bilişim