Aydın’ın saklı cenneti; Arapapıştı Kanyonu Aydın’ın saklı cenneti; Arapapıştı Kanyonu
 AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, ilçe ziyaretleri kapsamında Aydın’ın Bozdoğan İlçesini ziyaret ederek köy muhtarlarının sorunlarını dinledi. Erdem, zeytinyağında yaşanan sorun ve şap nedeniyle karantina altında olan hayvan pazarlarının çok sıkı bir çalışma ile Kurban Bayramı öncesi açılmasını hedeflediklerini söyledi. Köy muhtarları, eğitim, yol ve su gibi sorunların yanı sıra tarımsal sulama kanalı çalışmalarında yaşadıkları sıkıntılardan söz ettiler. 
Türkiye’nin en önemli zeytinyağı üreticisi illerin başında gelen Aydın ve ilçelerinde zeytinyağı fiyatlarındaki düşüşün ciddi sıkıntı olduğunu bunun da çeşitli sebepleri olduğunu kaydeden Erdem, “Her ne sebeple olursa olsun zeytinyağı fiyatlarının yükselmesi için çeşitli çalışmalar içindeyiz. Yağ adıyla anmaktan ziyade ‘sağlıklı yaşam iksiri’ adını verdiğimiz zeytinyağındaki en büyük sıkıntımız aslında markalaşma. Markalaşma ile birlikte tanıtıma da ağırlık verip uzak doğuya kadar dünyanın çeşitli ülkelerine zeytinyağını önce tanıtmaya sonra da satmaya hedefliyoruz. Primleri artırdık, ancak arz fazlası olarak ortaya çıkan bu ürünümüzün hak ettiği değeri bulması için elimizden geleni yapacağız” dedi.
ilçeye bağlı 44 köy muhtarının davetli olduğu toplantıya muhtarların yanı sıra İlçe Başkan Vekili Adnan Yıldırım, Aydın İl Genel Meclisi Adnan Elmacı ve vatandaşlar katıldı.
“KURBAN ÖNCESİ PAZARLARIN AÇILMASINI HEDEFLİYORUZ”
Muhtarların şap hastalığından dolayı yaşadıkları sorunları da dinleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Tarım bakanlığı yetkilileri ile konuyla ilgili sıkı bir temas içinde olduklarını ve çalışmaların çok hassas bir şekilde devam ettiğini belirtti. Kurban Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle karantina uygulamalarının çok sıkı güvenlik tedbirleri altında devam ettiğini belirten Erdem, “Buradaki amacımız virüsün bir an önce yok edilmesi. Bu kapsamda yaptığımız programlar sonucu Kurban bayramı öncesi virüs mücadelesini tamamlayıp hayvan pazarlarını da açmaya çalışacağız” dedi.


Editör: TE Bilişim