Kızının erkek arkadaşına kurşun yağdırdı Kızının erkek arkadaşına kurşun yağdırdı
 Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Afyonkarahisar’da üretim yapan çiftçilerin, doğal afetlerden sonra meydana gelen zararlarını karşılayabilmeleri için, tarım sigortası yaptırmaları gerektiğini bildirdi.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, ülke genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da son yıllarda don, dolu, sel gibi doğal olaylarda artış yaşandığına dikkat çekti. Doğal olayların sebep olduğu zararların karşılanabilmesi için tarım sigortası yaptırmanın çok önemli olduğunu belirten Arap, devlet destekli tarım sigortalarının Türkiye’nin tarımı açısından önem taşıdığını ifade etti.
Arap, Tarım Sigortaları Kanunu ile tarım sektörünü tehdit eden riskler teminat altına alındığını kaydettiği açıklamasında, “İlimizde üretimi yapılan bir dekar buğday, arpa, ayçiçeği ve şekerpancarı ürünleri için çiftçinin ödeyeceği sigorta bedeli sadece 5 TL den ibarettir. Bir dekar patates için ise 13 TL sigorta bedeli ödeyeceğini, üstelik bu sigorta bedelinin yüzde 25’lik kısmını peşin, geri kalan yüzde 75’lik kısmını ise hasattan sonra ödeyecekler” ifadelerine yer verdi.
Arap, detaylı bilgilerin www.tarsim.org.tr adresi ile il ve ilçe müdürlüklerinden ayrıntılı bilgi alınabileceğini bildirdi.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim