Hain saldırı: 3 şehit Hain saldırı: 3 şehit
 Aşçılık kursunun ikincisine de ilgi yoğundu. 
Niğde Belediyesi İstihdama yönelik açtığı kurslar ile sosyal belediyecilik alanında hizmetlerine devam ediyor.
Her alanda olduğu gibi Kültürel ve Sosyal Faaliyetlerde de ilklere imza atmaya devam eden Niğde Belediyesinin NİĞMEK bünyesinde açtığı Aşçılık kursunun yeni dönemi yeni öğrencileri ile başladı.
Niğde Belediyesi ile Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen kurslara başvuran işsizler arasından seçilen kursiyerler eğitimin yanında günlük 20tl ücret alıyorlar.
Bugüne kadar 75 kişiye aşçılık sertifikasının verildiğini belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Aşçılık kurslarımız devam ediyor, toplamda 100 kişiye aşçılık kursunda sertifika vermiş olacağız. Talep edenlere leziz yemek yapımında katkıda bulunarak meslek sahibi yapmış olacağız. Bütün kursiyerlerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Halkımızın talepleri doğrultusunda sosyal belediyecilik anlamında bütün imkânlarımızı seferber ederek vatandaşlarımıza her zaman destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Niğde Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğiyle 2012 yılında ikincisini düzenlediği Girişimcilik Kursu 23 Ağustos 2012 tarihinde başlayacak. Girişimcilik Kursuna başvurmak isteyenler 22 Ağustos 2012 tarihinde Belediye Meclis salonunda yapılacak seçmelere katılmaları gerekiyor. Girişimcilik kursu için 30 kişi seçilecek.
Öte yandan Niğde Belediyesi ve Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Bilgisayarlı Ön Muhasebe kursunun ikincisi 15 Ağustos 2012 tarihinde başlayacak. Bilgisayarlı Ön Muhasebe kursuna başvurmak isteyenlerin 13 Ağustos Pazartesi günü saat 9.00 da Belediye Meclis Salonunda yapılacak seçmelere katılmaları gerekiyor. Bilgisayarlı Ön Muhasebe kursu için 25 kişi seçilecek.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim