Çöp Ev Şok Etti Çöp Ev Şok Etti
 Medical Park Samsun Hastanesi Diş Polikliniğinden Dt. Tarık Kaptan, diş hassasiyeti hakkında bilgi verdi. Dt. Tarık Kaptan “Diş hassasiyeti sıcak veya soğuk yiyecek ve içecekleri tükettiğiniz zaman dişinizde hissettiğiniz sızıdır. Bazen soğuk havalarda nefes aldığınızda bile dişlerinizde sızı hissedebilirsiniz. Diş hassasiyeti, diş etleri dişlerden uzaklaştığında veya mine aşınmalarında ortaya çıkabilir. Diş eti çekilmesi çok sert fırçalama sonucu veya düzenli diş fırçalanmaması ve diş ipi uygulamasının ihmal edilmesi sonucunda da ortaya çıkmaktadır” diye konuştu.




Çok asitli yiyecek içecek tüketimi, sert diş fırçalama, diş sıkma sonucu mine aşınmalarının da ortaya çıkabileceğini söyleyen Dt. Tarık Kaptan, “Diş eti çekildiği zaman, dişin diş eti çizgisinin altındaki bölümü açığa çıkar. Bu bölüme diş kökü denir. Diş kökünden diş sinir merkezine giden, içi sıvı dolu çok küçük kanalcıklar vardır. Sıcak veya soğuk uyaran bu kanalcıklara temas ettiği zaman sinir uyarılır ve dişinizde sızlama meydana gelir. Diş hassasiyeti bazen kendiliğinden geçebilir. Ancak ihmal etmek ağızda başka sağlık sorunlarına yol açabilir” şeklinde konuştu.
Medical Park Samsun Hastanesi Diş Polikliniğinden Dt. Tarık Kaptan şöyle devam etti: “Diş eti çekilmesini önlemek için dişlerinizi günde iki kere fırçalayın ve diş ipi kullanın. Diş ara yüzleri ve diş eti çizgisi de olmak üzere ağzınızın tümünün temizlendiğine emin olun. Dişlerinizi nazikçe fırçalayın ve ekstra soft kıllı bir fırça kullanın. Ekstra soft kıllar diş eti çekilmesini ve mine aşınmasını önler. Asitli yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Hassasiyet sorununuz devam ediyorsa diş hekimine başvurun.”
Editör: TE Bilişim