Lüks araçların yarışı ölümle noktalandı Lüks araçların yarışı ölümle noktalandı
 Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları teknik ve fiziki çalışmaların ardından dolandırıcılık yaptıkları belirlenen iki zanlının kimliğini tespit etti. Zanlıları takibe alan ekipler, Nihat K (41) ve Erduvan G (31) isimli şahısları Balıkesir’de yakaladı.
Sorgulanmak üzere Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Nihat K’nın üzerinden Engin Kural adına, Erduvan G’nin üzerinden ise Adil Karacan adına düzenlenmiş sahte kimlik, ATM cihazlarında kullandıkları çok sayıda düzenek, iskambil kağıtları, makas, cımbız, yapışkanlar, ip ve röntgen filmleri ve 5 bin lira ele geçirildi. Zanlıların şimdiye kadar Kocaeli, Uşak, Niğde, Tekirdağ ve İstanbul'da 6 olaya karıştıkları, 5 kişinin kartından toplam 50 bin liradan fazla para elde ettikleri öğrenildi.
İfadelerinde suçlamaları kabul ettikleri öğrenilen zanlılardan Nihat K’nin 19 suçtan, Erduvan G’nin 7 suçtan aranmasının olduğu belirlendi. Nihat K ve Erduvan G adliyeye sevk edildi. 
Öte yandan Erduvan G.’yi ziyarete gelerek para vermek isteyen damadı Sinan B. (36) isimli şahsın da dolandırıcılık suçundan aranmasının olduğu öğrenilince gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Sinan B, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Yetkililer, ATM’de sorunla karşılaştıklarında vatandaşların ATM başından ayrılmayarak durumu bankaya bildirmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.


İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim