Lüks araçların yarışı ölümle noktalandı Lüks araçların yarışı ölümle noktalandı
Çeşitli ülkelerde yıllardır hediyelik eşyalar ve el sanatları üzerine fuar açışları düzenleyen REM Organizasyon’un önderliğinde Kocaeli'nde bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Avrasya El Sanatları ve Hediyelik Eşya Günleri Fuarı İnterteks Fuar Alanı'nda açıldı. Çin, Hindistan, Pakistan, Güneykore, Endonezya gibi 35 ülkeye ait özel stantlar ile birlikte toplan 135 stanttın yer aldığı fuarda her türlü hediyelik eşyayı bulmak mümkün. Haziran’ın 10’nun kadar açık kalacak fuarda, başta takı ve süs eşyalarıyla yer alıyor.


REM Organizasyon’un Genel Müdürü Battal Çakıroğlu’nun ev sahipliğini yaptığı fuarın açılışına, Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Senegal’den Muhammet Mbeaye Cheick ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Çakıroğlu, firmasının dünyaca ünlü firmalarla yarışır hale gelerek uluslararası fuarlara imza attıklarını ifade etti. Çakıroğlu, "Kocaeli'nde bu fuarı açmış olmaktan ötürü mutluluk duyuyoruz" dedi. Protokol konuşmalarının ardından 1.Avrasya El Sanatları Hediyelik Eşya Fuarı açılış kurdelesini yine protokol üyeleri kesti.


1. Avrasya El Sanatları Hediyelik Eşya Fuarı’nda birçok stant ilgi çekerken, en çok dikkat çekenlerin başında meyve şeklindeki sabunlar geliyor. Edirneli sabun imalatçısı Nihat Özer, meyveli sabunlarının tanesinin 1 TL olduğunu belirterek, "Yaptığım sabunlarla Osmanlı’yı anlatıyorum. El emeği ve göz nuru olan bu meyve sabunları Osmanlılar döneminde büyük rağbet görüyordu. Meyve sabunları çeyizlerden hiç eksik olmazdı. Bazı vatandaşlar ilk bakışta meyve zannediyor" ifadesini kullandı.


Editör: TE Bilişim