Kaza da 3 kişi yanarak can verdi Kaza da 3 kişi yanarak can verdi
Türkiye’nin köyü bulunmayan tek ilçesi olarak literatürdeki yerini alan Bozcaada, son yıllarda turizmin gözde merkezi oldu.
Rum Mahallesi’ndeki özel bir mimari dokuya sahip evleri, iç içe girmiş restoranları, Cenevizliler'den kalma tarihi kalesi, Rum cemaatine ait kilisesi ve çanı, üzüm bağları ve bu üzümlerden üretilen şarap gibi bir çok değeri bünyesinde bulunduran Bozcaada’da, Ayazma Plajı ayrı bir öneme sahip.

Öyle ki, sadece burada denize girmenin keyfine varabilmek için Bozcaada’yı tercih eden tatilciler var.

Tertemiz, berrak ve bunaltıcı sıcaklarda dahi insanı üşütecek kadar da serin bir suya sahip Ayazma Plajı, misafirlerini uzun koyunda ince taneli ve altın sarısı kumuyla karşılıyor. 

Kumsalın üzerinde bulunan 500 şemsiye ve bin şezlong, Ayazma Plajı’nın nimetlerinden faydalanmak isteyenlere yetmiyor.

Bir çok tatilci, Ayazma Plajı’nda kendi getirdiği şemsiyelerin gölgesinde altın sarısı kumların üzerine bırakıyor kendisini.

Bazı tatilcilerse sıcağa aldırmadan, kumun üzerine serdikleri havluların üzerine yatarak güneşleniyor. İnce taneli ve altın sarısı kumsal çocukların ise minik havuzlar ve kaleler yaparak oyunlar oynamasına olanak tanıyor. Sıcaktan bunalan tatilciler, koydaki kumsalın keyfini bir süre sonra dibi ince taneli ve altın sarısı kuma sahip tertemiz, berrak ve buz gibi suyun içinde serinleyerek devam ettiriyor.

 Plajın bir köşesinde ise deniz bisikleti, banana, hamburger ve jetski kiralanarak su sporları yapılabiliyor.

Üstelik, Ayazma Plajı’nın tüm bu güzelliklerinden faydalanmak için çok mütevazı bir bütçe yetip de artıyor.

Giriş ücretsiz olan Ayazma Plajı’nda denize girmek için 5 TL’ye bir şemsiye ve 5 TL’ye de bir şezlong kiralamak yeterli.

Eğer ince taneli ve altın sarısı kumuyla bedeniniz arasına şezlong koymak istemezseniz bu parayı da ödeminize gerek kalmıyor.

Kumsal ve deniz keyfinin arasına Bozcaada’nın yerel tatlarını sokmak isteyenler için koyun gerisinde restoranlar da bulunuyor.
Editör: TE Bilişim