Ünlü Sanatçı Alişan'ın Sağlık Durumu İyi Ünlü Sanatçı Alişan'ın Sağlık Durumu İyi
Yıldırım, Sivasspor'a siyah bir çanta içinde 2,5 milyon dolarlık şike ve teşvik parası gönderildiğine dair iddialara yanıt verdi. Duruşma salonuna emniyette görüntüsü çekilen çantanın bir benzerini getirerek mahkeme heyetine gösteren Yıldırım'a,
Mahkeme Başkanı Ekinci, "Bunlar sahte para mı?" diye sordu. Bunun üzerine Yıldırım, sahte olduğunu söyledi. Yıldırım, "Sivasspor 5 milyon dolarlık bir takım. Bu takımı satın almak için 10 milyon dolar vermek gerekir. Bu çantayla Sivas'a gitse gitse 1 milyon dolar gider. Bu çanta 1 milyon dolar parayı alır" dedi. Yıldırım, "Buradaki çantanın içindeki bir elbisedir. İlhan Ekşioğlu'nun kıyafetleridir" dedi.
Emniyetin yaptığı fiziki takipten utandığını anlatan Yıldırım, "Utanıyorum emniyetin bu çalışmasına. Çanta değiş tokuş yapılırken çekmek yerine gelip bassanıza. Çantayı açsanıza. Onlarda biliyorlar bunu. İçinde para olmadığını. Bu yalan. Onlarda biraz ahlak varsa bizim ailelerimizi getirdikleri noktayı düşündüğünde bizden bu çanta için özür dilemeleri gerekiyor. Bu çanta için özür dilemeliler" diye konuştu. Tutuklu sanık Abdullah Başak'a alınan otomobilin şike parasıyla alındığı iddialarıyla de Yıldırım, "Abdullah Başak, İlhan Ekşioğlu'nun totemidir. Oradan tanıyorum. Hoş sohbet, güler yüzlü biri. Sizde burada tandınız. Zaten başkada özelliği yok. Sivasspor'da yenik durumdayken Abdullah Başak, İlhan Ekşioğlu ile konuşuyor. Biz maçı kazanacağız diyorlar. Onu da şike yapmışlar. Maçtan sonra İlhan, Abdullah'a ne hediye alayım sana diyor. Saat al diyor. Sonra vazgeçti. Araba alındı. Oda kız kardeşine hediye etti" dedi.
"Biz varlıklı insanlarız. Allaha şükür bize iyiliği dokunmuş insanlara yardım ederiz" diyen Yıldırım, "Bir dosta bunu yapmak suç mu? Ben 50 talebe okutuyorum onlara bir şey olsa beni içeri alacaklar demek ki" şeklinde konuştu. Yıldırım, şöyle devam etti;
"Olgun Peker çetesine bağladılar bizi. Nasıl bir çete olduğunu da burada gördük. 6222 sayılı yasa çıkmasaydı ben buraya dolandırıcılıktan çıkacaktım. Bu yasa çıkınca Olgun Peker'le burada şikeden yargılanıyoruz."
Yıldırım, 105 yıllık kulübün yargılandığını savunarak, "Aziz Yıldırım yargılansa problem değil. 105 yıllık kulübe leke atıldı, temizlememiz lazım" dedi.
Karabükspor'dan Emenike'nin transferini anlatan Yıldırım, "105 yıllık kulüp temizlenecek, biz yatalım ama FB temizlenecek" dedi. Fenerbahçe üzerinde büyük oyunlar oynandığını savunan Yıldırım, "FB'nin Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana yaptıkları ortadadır. Tek isteğim var FB'nin temize çıkması. Dünyaya rezil ettiler. Varsa suçlarımız daha düzgün şekilde çağırsalardı böyle olmazdı. Bu lekeyi temizlemenizi istiyoruz. Biz FB'nin şanlı tarihine leke sürmedik. Mahkeme önce FB açısından sonra, şahıslara baksın" diye konuştu. Yıldırım savunmasının sonunda ise, "Beraat edeceğiz, yüzümüzün akıyla çıkacağız" dedi. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, "Gebze'den sabıkanız gözüküyor" demesi üzerine de Yıldırım, "Bilmiyorum kooperatifle ilgili olabilir" dedi.
Yıldırım'ın savunması tamamlanırken, duruşma Yıldırım'ın avukatlarının savunmasıyla devam ediyor
Editör: TE Bilişim