Kamyon okul bahçesine devrildi, 6 yaralı Kamyon okul bahçesine devrildi, 6 yaralı
 Atatürk'ün sözü olan ''Yurtta Sulh Cihanda Sulh'' sloganıyla 17 gün önce Ankara'dan yola çıkan Yıldız, Bitlis'e ulaştı. Yıldız'ı, tarihi Ulu Cami önünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven, Atletizm Milli Takım Antrenörü Fadıl Kara, Bisiklet İl Temsilcisi Mehmet Muhip Ada karşıladı. 16 ay sürecek olan turda Türkiye ile birlikle İran, Pakistan, Hindistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Rusya, Gürcistan ve Çin’i gezeceğini söyleyen Yıldız, ''Yurtta Sulh Cihanda Sulh'' sloganıyla hareket ettiğini ve tur süresince 33 bin 500 kilometre yol kat edeceğini söyledi. Medyada sürekli kötü haberlerin yer aldığını, ancak iyi insanların kötü insanlardan fazla olduğunu ifade eden Yıldız, ''20 Ekim'de Ankara'dan Emekli Astsubaylar Derneği'ndeki arkadaşlarım beni yolcu etti. Atatürk'ün sözü olan 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sloganıyla hareket ettim. Arkadaşlarım doğu bölgesinden tedirginlerdi ve gitmememi söylüyorlardı. Özellikle medya bu konuda insanları korkutuyor. Ne zaman televizyonu açsanız sanki dışarıya adımınızı attığınız anda insanlar sizi bıçaklayacak, soyacak veya tecavüz edecek gibi. Medyada sürekli böyle şeylerle karşılaşıyoruz. Ancak dışarıya çıktığınızda iyi insanların, kötü insanlardan fazla olduğunu göreceksiniz” diye konuştu.
Özellikle doğuda iyi insanların daha fazla olduğunu ve her şeyin televizyonlarda görüldüğü gibi olmadığına dikkati çeken Yıldız, televizyonda sürekli hırsızlık yapanların, araba soyanların ve insanları bıçaklayanların gösterildiğini bildirerek, iyi insanların gösterilmediğini kaydetti. Yıldız, ''Buradaki insanlar çok sıcak ve herkes cana yakın. Gittiğiniz yerlerde insanlar size çay ve yemek söylüyor, evlerinde yatırıyor ve içiriyor. Şantiyelerde bile yemek yedim. Tur çok güzel geçiyor. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı olmadı'' dedi.
Turun, Pakistan ve İran etabının biraz riskli alanlar olduğunu, ancak medyada gördükleriyle yaşadıklarının çok farklı olduğunu belirten Yıldız; Diyarbakır, Şanlıurfa ve Bitlis'te güzel ve sıcak ortamlarla karşılaştığını dile getirerek, televizyonda hep kötü şeyler gösterildiğini ifade etti. Sattığı arabasının parasıyla İran, Pakistan, Hindistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Rusya, Gürcistan ve Çin’e gideceğini bildiren Yıldız, 2014 yılının Şubat ayında tekrar Türkiye'ye döneceğini kaydetti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Güven de, Mustafa Yıldız'ı Bitlis'te ağırlamaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, ''Bitlis, doğunun ve barışın kültür elçisi. Bu turda size başarılar diliyorum. Bu turla Yurtta Sulh Cihanda Sulh olduğunu herkes anlar. Bu turu bizde destekliyoruz'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Güven, Yıldız'a çay ve Bitlis'in meşhur yemeği olan büryan kebabı ikram etti.


İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim