Başkan Cemil Tugay'dan Termik Santral Tepkisi Başkan Cemil Tugay'dan Termik Santral Tepkisi
 BDP, çocuk yaşta iki kız çocuğuna otomobilinde cinsel tacizde bulunmaktan gözaltına alınan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç.'nin partiyle ilişiğinin kesildiğini açıkladı. BDP yönetimi, belediye meclis üyeliğinden istifa etmesini, yargının da hemen tutuklama kararı vermesini istedi.
BDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Abdullatif Ç.'nin kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na gönderildiği belirtildi. Kurulun hızla karar vereceği vurgulanan açıklamada, diğer yandan "partiyle ilişiğinin de kesildiği" bildirildi.

Partinin bugüne kadar cinsel istismar başta olmak üzere, kadın ve çocuklara yönelik her türlü hak ihlallerinin karşısında tavizsiz bir politika ve tutum sahibi olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Çocuklara yönelik her türlü istismar, kimden gelirse gelsin asla kabul etmeyeceğimiz ve ilkesel duruş sergileyeceğimiz bir durumdur. Disiplin kurulumuz en hızlı şekilde, en etkin kararı verecektir. Bununla birlikte şahsın belediye meclis üyeliğinden istifa etmesini bekliyoruz. Ayrıca, bu vahim durum nedeniyle söz konusu kişinin partimizle hiçbir ilişkisi kalmadığını kamuoyuna duyuruyoruz. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan zanlı derhal tutuklanmalıdır. Yargı, bu vahim durumu ciddiyetle ve kız çocukları lehine ele almalı, onların haklarını koruyacak şekilde hareket etmelidir. Partimiz mağdur çocukların yanındadır. Her türlü sosyal, psikolojik ve hukuki desteği verecektir. Olayın peşini bırakmayacağımızı vurguluyoruz.
Editör: TE Bilişim