Milli Takım Tepetaklak  Avusturya 6-1 Türkiye Milli Takım Tepetaklak Avusturya 6-1 Türkiye

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Gaziantepspor Yardımcı Antrenörü Murat Şahin, maçın ilk yarısında istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirterek, “Genel anlamda ilk yarı Beşiktaş bizden daha üstündü.

Ama ikinci yarıya daha ofansif bir kadro ile çıkmak ve maçı çevirmek için oyuna başladık. Bu da bize sonucu getirebilecek pozisyonları da buldurdu. Daha erken golü bulabilsek daha farklı bir sonuçla sahadan ayrılabilirdik.

İki sıfırken bile maçı çevirecek pozisyonlar bulduk ama rakibimiz Beşiktaş ve risk aldığınız dönemlerde rakip pozisyonlar buldu. İzleyicilere güzel bir maç izlettiğimizi düşüyorum. Kazanmak isterdik ama sahaya istediklerimizi yansıtamadık. Bunun sonucunda da bir mağlubiyet aldık” dedi.


Gaziantepsporlu futbolcu Medunjanin, zor bir maça çıktıklarını belirterek, “Evimizde oynamamıza rağmen klasik oynadığımız oyunu oynayamadık. Bunun da nedeni Beşiktaş’ın topu aldığımız anda üç oyuncu ile bize prese gelmesi. Özellikle benim üstüme 3 oyuncu ile birlikte gelmesi, oyunu kurmamıza engel oldu.


Haliyle istediğimiz atakları yapamadık. Özellikle ilk yarıda Beşiktaş çok baskılı ve istekli oynadı bize karşı. İkinci yarıda tabi hocamızın yaptığı müdahaleler maça biraz hareketlilik kattı ve sonuçta golü de bulduk. Son dakikalarda beraberliği yakalayıp bir puanda çıkarabilirdik fakat olmadı” diye konuştu.


Gaziantepsporlu oyuncu Ekrem ise ilk 15-20 dakikada rakibin baskılı başladığını ifade ederek, “Baskı sonucu golü bizim hatamızdan buldular. İkinci devrede istediğimizi yapabildik fakat ikinci golü yeyip geriye düşünce biraz moral bozukluğu oldu. Ama sonlara doğru golü bulunca beraberliği yakalayabilirdik. Fakat futbolda bazen istediğiniz olmuyor. Bu nedenle 3 puanı kaybettik” dedi.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, iyi bir maç çıkardıklarını belirterek, “Sıkı bir maç oldu ve özgüveni yüksek iki takımın mücadelesiydi. Gaziatnepspor iyi bir seri yakalayarak buraya kadar gelmişti. Gerçekten çok iyi oynadık ve oyunun büyük bir bölümünde rakibe üstünlüğümüzü koruduk.

Gerçekten ben bugünkü oyundan memnun kaldım. Oyunun önemli bir bölümünde maçı kazanacağımızı maçı koparacak duruma geldiğimizi hissettim. Saha kenarında bu özgüvenle maçı seyrettim. İyi bir rakibi çok iyi kapattık. Çok tehlikeli işler yapabilecek futbolcuları vardı.

Cenk bugün ya da oynadığı her maçta tehlikeli şutlar atan bir oyuncu. Traore ve diğer oyuncuları da aynı şekilde böyleydi. Tehlikeli olacak bir rakibin tüm kanallarını kapattık. Çok iyi bir takım çalışması ortaya koyduk. Baskıda, paslaşmada oluşturduğumuz kombinasyonlar da gerçekten çok yüksek seviyede oynadık. Her takım için zorlu olan bir deplasman çok iyi geçti ve çok değerli bir galibiyet aldık” şeklinde konuştu.

Beşiktaşlı futbolcu Pedro’da takım olarak iyi oynadıklarını kaydederek, “Bireysel olarak baktığımızda bütün oyuncular çok iyiydi. Bölge bölge de çok iyiydik. Bireysel olarak bakmıyorum, takım olarak bakıyorum.

Takım kazandığı için bugün bazı şeyler ön plana çıkıyor. Bugün iyi oynadığımız söyleniyordu ama bugün kaybetseydik bunu söylemeyebilirlerdi. Önemli oylan burada takımımızın kazanmasıydı” diye konuştu.

Beşiktaş’ın file bekçisi Tolga ise, zor bir deplasmana geldiklerini hatırlatarak, “Bu maç bizim için çok zordu. Baktığımız zaman mutlaka almamız gereken bir maçtı.

Kasımpaşa maçına moralli çıkabilmemiz için iyi başladık ve iyi mücadele ettim. Baktığımız zaman takım olarak güzel oynadık.

İyi bir performans sergiledik ve çok istekliydik. İyi pozisyonlar da bulduk ama zeminde oyuna çok müsait değildi. Belki de daha iyi oynayabilirdik. Her iki takımı da kutluyorum. Sapara için de çok sevindim uzun bir aradan sonra forma giydi” şeklinde konuştu.


 Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Gaziantepspor kendi evinde Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. 

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
15. dakikada gelişen Beşiktaş atağında ceza alanı dışında topla buluşan Veli’nin sert vuruşunda top kaleci Karcemarskas’ın kucağında kaldı.
18. dakikada Gökhan Töre'nin ortasında ceza sahası içinde topa iyi yükselen Olcay’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
21. dakikada gelişen Beşiktaş atağında ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Atiba’nın sert vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.
32. dakikada ceza alanı içerisinde oluşan karambolde topu önünde bulan Olcay’ın vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Karcemarskas çeldi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
46. dakikada Traore’nin ortasında ceza sahası içinde Cenk’in kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.
54. dakikada gelişen Beşiktaş atağında kalenin yaklaşık 25 metre uzağından sert vuruşunda kaleci Karcemarskas gole engel oldu.
58. dakikada Gökhan Töre iki kişiyi çalımlayarak ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üsten auta çıktı.
73. dakikada gelişen Beşiktaş atağında ceza alanı içerisinde oluşan karambolde Ömer meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0
85. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında ceza alanı dışı sol çaprazda Sapara’nın kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-1

STAT: Kamil Ocak
HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu x, Muhittin Gürses x, Ali Saygın Ögel x
GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas x, Şenol x, Medunjanin x (Sapara dk. 46 xx), Turgut x, Bekir x, Traore x, Kemal x (Serdar Özbayraktar dk. 77 x), Ekrem x, Binya x, Mustafa x (İbrahim dk. 45 xx), Cenk x
YEDEKLER: Serdar Kulbilge, İbrahim, Birol, Muhammed
TEKNİK DİREKTÖR: Sergen Yalçın
BEŞİKTAŞ: Tolga xx, Veli xx, Almeida xx (Ömer dk. 69 xx), Olcay xxx (Uğur dk. 90 ?), Atiba xx, Oğuzhan xx (Fernandes dk. 87 ?), Gökhan xx, Pedro xx, Dany xx, Serdar Kurtuluş xx, Motta xx
YEDEKLER: Cenk, İsmail, Mustafa, Kerim
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic
SARI KARTLAR: Atiba, Ömer, Pedro, Uğur (Beşiktaş)
GOLLER: Olcay (dk. 18), Ömer (dk. 73) (Beşiktaş), Sapara (dk. 85) (Gaziantepspor)
Editör: TE Bilişim