Konak Barışa Kanat Çırptı Konak Barışa Kanat Çırptı
 İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. 42 kadın derneğinin katıldığı basın açıklamasına DSP Konak adayı ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da destek verdi.


İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Emel Denizaslanı, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a her zaman kadınların yanında yer aldığı için teşekkür etti ve basın açıklamasında şu sözlere yer verdi: “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadınların cinsiyet ayrımcılığı nedeniyle yaşadığı sorunlara başkaldırışımızın adıdır.

Biz kadınlar, bu Dünya Kadınlar Günü’nde kadın istihdamını sözde değil özde teşvik edildiği, sosyal, siyaset ve iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığının terk edildiği, özel ve iş yaşamında kadına dair her türlü sorunun çözüldüğü bir ülke istiyoruz.”

“BUNU SAĞLAYAN KADINLARDIR”

Kadına verdiği destek nedeniyle iki yıl önce İzmir Kadın Kuruluşları Birliği tarafından uluslararası ‘beyaz kurdele’ verilen Başkan Tartan, kadınların kendi güçlerini küçümsememesi gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu: “Beş yıl boyunca kadın derneklerimizle birlikte çok güzel çalışmalara imza attık.

Ama gerçek emekçi sizlersiniz, müthiş bir enerji sarf ettiniz. Lütfen bu gücünüzü küçümsemeyin. Eğer bugün İzmir hala dimdik ayaktaysa, İzmir’in sesi güçlü çıkıyorsa bunu sağlayan kadınlardır. Yeni beş yıllık dönemde de el birliğiyle toplum adına yapacağımız şeyler var; bunun başında da eğitim ve toplumsal duyarlılığı geliştirmek olacak.”

Editör: TE Bilişim