Buca Harekete Geçecek! Buca Harekete Geçecek!
Vatandaşlardan gelen talep üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, ilçe genelinde 125 araç tespit etti.
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen yoğun talep üzerine çevre ve görüntü kirliliği oluşturan hurda ve terk edilmiş araçları topladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmada, ilçe geneline dağılmış durumda plakasız, hurda veya terkedilmiş 125 araç tespit edildi. Çekicilerle kaldırılan araçlar tutanak altına alınarak Buca Belediyesi Kaynaklar Şantiyesi’nde muhafaza altına alındı.


Araç sahipleri araçlarını geri almak istemesi halinde Kabahatler Kanunu’nun 41/6 maddesi gereğince 526 TL cezai işlem bedelini ödemesi gerekecek. Çalışmalar neticesinde, hurda araçlardan kaynaklanan görüntü kirliliğinin ve çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olacak.

Mahalle muhtarlıklarından ve vatandaşlardan gelen ihbar ve talepler üzerine bu çalışmalara başladıklarını belirten Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, terkedilmiş vaziyette bulunan araçların çevre kirliliğinin yanı sıra içinde toplumsal ahlaka aykırı davranışlar sergilenmesini engellemek amacıyla yaptıklarını belirtti.
Editör: TE Bilişim