Milli boksör kaza yaptı Milli boksör kaza yaptı
Çıkan arbedede polisler havaya ateş ederken, bir polis memuru başından yaralandı. Acılı aileyi ÖDP Genel Başkanı Alper Taş yatıştırmaya çalışırken, hastane bahçesindeki gerginlik halen devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, 22 Mayıs tarihinde günü meydana gelen olayda, parkta çıkan kavgaya müdahale eden polisler biber gazı sıktı. Gazdan etkilenen ve astım hastası olduğu öğrenilen Çayan Birben (31), sığındığı kafenin tuvaletinde fenalaştı. Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve günlerdir ölüm kalım savaşı veren Birben bugün saat 15.00 sıralarında hayatını kaybetti.

Acı haberi hastane bahçesinde beklerken alan Birben'in ailesi göz yaşlarına boğuldu. Feryatlar ve göz yaşları daha sonra yerini öfkeye bıraktı. Baba Ahmet Birben, anne Yücel Birben, abla Maviş ve Özge Birben ile diğer yakınları ellerine çocuklarının pankartını alarak harekete geçti. Hastanenin güvenlik barakasının camını kıran acılı aile, daha hastanenin ilerisinde bekleyen polislere yöneldi.

Yaklaşık 30 kişilik polis grubu ile aile fertleri arasında arbede çıktı. Bir polis memuru başından yaralanırken, güvenlik güçleri havaya ateş etti. Ancak bu da çılgına dönen aileyi durduramadı. Olaylar, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ın araya girmesiyle yatıştırıldı. Taş, acılı aileyi teskin etmeye çalıştı.

Baba Ahmet Birben, emniyet yetkililerinin yanına giderek, "Sorumluları buraya istiyorum. Oğlumun katillerini görmek istiyorum" dedi. Acılı aile daha sonra hastane bahçesine geri döndü.








Editör: TE Bilişim