Milli boksör kaza yaptı Milli boksör kaza yaptı
 UEDAŞ Yalova İl Müdürü Volkan Çelik, Yalova'da elektrik sarfiyatının yaz aylarıyla birlikte yükseldiğini söyledi. Mayıs ayında 55 MV olan elektrik sarfiyatının Temmuz ayında 80 MV'ye yükseldiğini dile getiren Volkan Çelik, bunda en büyük etkenin ise klima kullanımının artması olduğunu söyledi. Ağustos ayı itibarı ile elektrik kullanımının azalacağını düşündüklerini vurgulayan Çelik, "Yalova'da da yaza bağlı olarak elektrik kullanımımız arttı. Biz bunu sürekli takip ediyoruz. Mayıs ayında trafo puantımız 55 megavat (MV) iken, Haziran ayında 70 MV'ta çıktı. Temmuz ayı sonu itibarı ile 80 MV'tı görecek. Yalova'da elektrik sarfiyatının en yüksek olduğu ay Temmuz ayıdır. Ağustos itibarı ile bu oranda bir düşüş yaşanır. Elbette ilde elektrik kullanımının yüksek oluşunda hava sıcaklıklarının yüksekliğine bağlı klima kullanımı etkili oluyor" dedi.

2012'DE 2 MİLYON LİRALIK YATIRIM
UEDAŞ'ın Yalova'daki yatırımları konusunda da bilgi veren Çelik, "Yatırımlarımız devam ediyor. 2011 yılında 2 milyon TL'lik yatırım yaptık. 2012 yılında da 2 milyon TL'lik bir yatırım yapacağız. 2013 yılı yatırım programımızı hazırlıyoruz. Önümüzdeki yıl daha fazla bir yatırım planlıyoruz. Özelleştirme ile birlikte ildeki yatırımların miktarı arttı. Devlet zamanında Yalova'ya yapılan yatırım 1 milyon TL'yi geçmiyordu. Burada temel amaç ilden sağlanan gelirin arttırılması ise o oranda iyi hizmet ve yatırım yapılması gerekli. Biz UEDAŞ olarak bunu gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

"KAÇAK KAYIP ORANI DÜŞÜK"
Yalova'nın kaçak kayıp oranının düşük olduğunu buna rağmen denetimleri aralıksız sürdürdüklerini vurgulayan Çelik, "Yalova'nın da içerisinde bulunduğu UEDAŞ Bursa Bölgesi Türkiye'de kaçak kayıp oranının en düşük olduğu bölge. Şu anda bizim bölgemizdeki kaçak, kayıp oranı yüzde 6.96 Yalova'da bu anlamda bölgede ki iyi illerden birisi. Buna rağmen biz kayıp ve kaçakla olan mücadelemizi sürdürüyoruz. Göreve gelir gelmez ilk gündemimize aldığımız konu bu oldu. Bizim ekiplerimize ilave olarak Bursa'dan da bir ekip getirdik. Şu anda 18 kişilik bir ekiple Yalova'da kaçak taraması gerçekleştiriyoruz. Yine 10 kişilik bir bakım ekibi ildeki enerji nakil hatlarını bakımdan geçirmeye başlayacak. Arızaya arıza olmadan müdahale edeceğiz. Geçen seneye oranla arıza sayılarında ciddi bir düşüş yaşanıyor" şeklinde konuştu.
Yalova'da fatura ödeme alışkanlığının arttığını vurgulayan Çelik, birçok abonenin otomatik ödeme talimatı vermeye başladığını dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Yalova halkı artık faturalarını günüde ödeme alışkanlığını kazanmaya başladı. Kesme, açma oranları büyük oranda düştü. Artık vatandaşlarımız otomatik ödeme talimatı vererek elektrik parasını düzenli ödüyor. Bu kurum olarak hem bizi mutlu ediyor hem de vatandaşlarımızın mağdur olmasının önüne geçiyor"

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim