Milli Takım Tepetaklak  Avusturya 6-1 Türkiye Milli Takım Tepetaklak Avusturya 6-1 Türkiye
A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Çek Cumhuriyeti maçı sonrası yaptığı açıklamada, hazırlık maçı olsa da mağlup olmanın üzüntü verici olduğunu belirterek, Mart ayında 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda oynayacakları maçlara hazır olacaklarını söyledi.
2014 Dünya Kupası Elemeleri öncesinde Türkiye A Milli Takımı son hazırlık maçı olan Çek Cumhuriyeti ile Manisa 19 Mayıs Stadı’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma öncesinde Manisa Belediyesi Şehzadeler Mehteri ve askeri bando taraftarlara mini konser verdi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İzmir Valisi Cahit Kıraç mücadeleyi protokol tribününde izlediler. Başlama düdüğü öncesi 88 yaşında vefat eden Eski Federasyon Başkanı Doğan Andaç için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. A Milli Futbol Takım’ın santra vuruşuyla başlayan maçın ilk yarısında Çek Cumhuriyeti iyi bir oyun sergileyerek, 45 dakikayı 2-0 üstün kapattı. İkinci yarıya hızlı başlayan A Milli Futbol Takımı arka arkaya bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Öncelikle eski Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığını yapmış büyüğümüzün ailesine baş sağlığı diliyorum. Oyunu 2 etapta değerlendirmek daha iyi olacak. İlk yarıda oyuncuların arzusu ve iştahı çok önemliydi. İlk yarıda basit bir hatadan yenilen gol vardı. Orta sahada rakibe sıcak temas yapmamak rakibin biraz daha oynamaya itti. İkinci yarıda oyun anlamında yaptığımız değişiklik sonrası 6 net pozisyona girdik ama yapamadık. İkinci yarıdaki istek ve arzu bizim için son derece önemliydi. Hazırlık maçı da olsa kaybetmek üzücü. Mevlüt ile orta sahadaki 40 metre boşluk bizim için bir eksiklikti. Mağlup olduk, rakibimizi tebrik ediyorum. Bundan sonra Mart ayına en iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.



Selçuk’un performansı hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı, “Selçuk ile bir tek Hollanda maçında ilk 11’de başlamadık. Bugünkü Selçuk’un performansında da memnunum. Oyunun gidişatına göre bir takım hamleler yapıyorsun. Bizde ona göre hamleler yaptık. Bugün sadece yeni oyuncu olarak Ahmet İlhan oynadı. Ben bugün oyunun genel yapısından memnunum. Sadece oyunun ilk 30 dakikasındaki oyundan memnun değilim. Bizim eksikliğimiz dediğim gibi orta sahadaki boşluk ve sıcak temas yapamamamız oyunumuzu etkiledi” diye konuştu.



ÇEK CUMHURİYETİ CEPHESİ

İlk yarıya iyi başladıklarını dile getiren Çek Cumhuriyeti Milli Takım Teknik Direktörü Michal Bilek, “İyi paslar yaptık tehlikeli pozisyonlar bulduk. Bunlardan 2 tanesini değerlendirdik. İkinci yarı rakibimizin değişiklikler yapıp üstümüze geleceğini biliyorduk. Nitekim önlemlerimizi aldık ve sahadan galip ayrıldık. Bizim için iyi bir tecrübe oldu” dedi.


Manisa’daki futbol atmosferi hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilek, “Buraya gelmeden önce Manisa’yı tanımıyorduk ama maçı izledikten sonra harika bir atmosfer olduğunu gördük” şeklinde konuştu.

Tomas Rosicky ile ilgili konuşan Bilek, “Tomas uzun süredir aramızda değildi. Sakatlıkta çıkmıştı. Uzun zamandan beri sahada yer almıyordu ama ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu bugün sahada gösterdi. Tomas, takımımızın en önemli oyuncularından bir tanesi” ifadelerini kullandı.


CANLI ANLATIM:

Ve maçın son düğü geldi. A Milli Futbol Takımımız hazırlık maçında Çek Cumhuriyeti'ne 2-0 kaybetti.

Oyunun sonuna iki dakika uzatma eklendi.

Çek Cumhuriyeti milli takımında Darida'nın yerine Suchy oyunda.

DK 85: Plasil Burak'ı yere düşürünce hakem oyunu durdurdu ve Plasil'e sarı kart çıkardı.

DK 83: Doğrudan ceza alanına gelen top savunmadan sekip ceza sahası sağ çaprazındaki Hamit'e geldi. Hamit gelen topa vuruşunu yaptı ama top yandan dışarıya çıktı.

DK 81: Emre Belözoğlu, Darida tam ceza alanına girecekken faul yaptı ve sarı kart gördü. Çek Cumhuriyeti tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacak.

DK 78: Hasan Ali sağ çizgiden çok güzel bir orta açtı Umut güzel yükseldi ve vurdu ancak kaleci bu pozsizyonda başarılı oldu.

DK 76: Burak sağ kanattan ceza alanına gönderdi. Ahmet İlhan topa hareketlendi ama kaleci Lastuvka tehlikeyi sezdi ve önceden çıkıp topu aldı.

Çek Cumhuriyeti Milli takımında Tomas Rosicky oyundan çıktı ve yerine Michal Ordos girdi.

DK 70: Umut Bulut ceza sahası içinde sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Umut topu kaleye gönderdi. Top kaleciyi geçti ama Sivok topa yetişti ve kornere gönderdi.Mehmet Topal yerini Emre'ye, Sercan yerini Ahmet İlhan'a bıraktı

DK 63: Arda topu çok iyi taşıdı ceza sahası dışından, uzaktan iyi bir şut denedi top az farkla dışarı çıktı

Çek Cumhuriyeti'nde Lafata oyundan çıkarken, Tecl oyuna dahil oldu

Milli Takımımızda Nuri oyundan çıkarken Umut Bulut oyuna dahil oldu.

DK 59:  Arda şle gelişen Milli takım atağında Çek Cumhuriyeti defansı birden kalabalıklaştı, Arda pasını Selçuk'a aktardı, Selçuk çok uzaklardan etkisiz bir vuruş yaptı.

Çek Cumhuriyeti milli takımında Vydra'nın yerine Dockal oyuna girdi.

DK 55: Hasan Ali topu sol kanattan rakip ceza alanı yakınına kadar geldi ve ceza sahasına ortasını gönderdi. Nuri penaltı noktası üzerinde topa gelişine vurdu ama top yandan dışarıya çıktı.

DK 54: Tehlikeli gelişen Milli takımımızın atağında Arda ceza sahası içinde sol tarafta son çizgide savunmadan sıyrıldı ve pasını kale sahası içindeki Sercan'a gönderdi. Sercan'ın vuruşu kaleci Lastuvka'da kaldı.

DK 48: Sağdan kullanılan kornerde ceza alanı içinde büyük bir karambol yaşandı Mehmet topu önünde vurdu ancak çok kötü bir vuruş yaptı.

DK 46: Arda  sağ kanattan içeri uzun bir top gönderdi Sercan kafayı vıurdu ancak top dışarı gitti

Dk 45: İkinci yarıya hızlı başladık Hamit sağ kanatta önünde bir boşluk buldu içeri bir orta denedi karambolde kalan topu Çekler uzaklaştırdı.

Burak ve Hamit oyuna girdi. Çıkan oyuncular Mevlüt ve Gökhan

Hakem ilk yarıyı bitirdi. İlk yarı Çek Cumhuriyeti'nin 2-0 üstünlüğü ile sonra erdi.

DK 39: Çek Cumhuriyeti atağında topla en son Vydra sağ kanat yakınlarında buluştu. Vydra 3 oyuncumuzdan sıyrıldı ve ceza sahası sol çaprazından kaleye şutunu gönderdi ama top dışarıya çıktı.

DK 38: Selçuk İnan, Arda'dan aldığı pasla ceza sahası sağ kanadında topla buluştu ve kaleye sert bir şut gönderdi ama top yandan dışarıya çıktı.

DK 30: Selçuk ceza sahası dışındna çok etkili bir serbest atış kullandı. Çek kaleci son anda golü engelledi ve kornere gönderdi

GOL DK 28: Çek Cumhuriyeti sağdan korner kullandı. Ceza sahasına gelen topu defansımız kafası ile uzaklaştırdı, ancak top Çek Cumhuriyetli oyuncunun önünde kaldı, ceza sahası dışından çok sert ve düzgün bir şut denedi, takım arkadaşı Lafata Milli oyuncuların bakışı arasında topa ayak koydu ve kalemize gönderdi. 0-2 

DK 25: Mevlüt sağ kanattan ceza sahasına girmeye çalıştı topla çok oynayınca Çek defansı topu uzaklaştırdı.

DK 20: Sercan'da topu daha ileriye taşıyarak pasını ceza sahası sol çizgisi yakınlarındaki Arda'ya verdi. Arda rakiplerinden sıyrılıp ceza sahasına girmek istedi ama Arda sıyrılamadı ve top Çek savunmasında kaldı.

DK 17: Arda Turan savunmadan aldığı topla rakip yarı alanın ortalarına kadar gitti ve pasını ceza sahasına hareketlenen Nuri ve Mevlüt'e gönderdi ama ofsayt bayrağı bir kez daha kalktı.

DK 15: Çek Cumhuriyeti etkili geldi. Sol kanattan gelişen atak daha sonra sağ kanada taşındı ve Lafata pasını Darida'ya gönderdi. Darida sert vurdu Onur çok güzel bir kurtarışa imza attı.

DK 13 : Ladislav Krejci yine sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı ama Darida'nın vuruşu üstten dışarıya çıktı.

DK 8: Selçuk pasını ceza sahası içindeki Mevlüt'e verdi pozisyon işçin ofsayt bayrağı kalktı.

DK 4: Arda topu rakip ceza alanı önüne kadar taşıdı ve ceza sahası içindeki Nuri'ye gönderdi. Nuri'den önce savunma topu kornere gönderdi.

GOL DK 3: Top ağlarımıza gitti. Ladislav Krejci topu ağlarımıza gönderdi

Maça Milli Takımımız başladı...

Milli marşlar...

A Milli Takım, özel maçta Çek Cumhuriyeti ile Manisa 19 Mayıs Stadı'nda karşılaşıyor.İste Manisa'da ilk 11'ler:

TÜRKİYE: Onur, Gökhan, Ömer, Bekir, Hasan Ali, Selçuk, Mehmet Topal, Sercan, Nuri, Arda, Mevlüt
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı
YEDEKLER: Volkan, Sinan, Semih, Emre, Hamit, Umut, Burak, Caner, Ahmet İlhan, Mehmet Ekici, Alper

ÇEK CUMHURİYETİ: Lastuvka, Kadlec, Sivok, Krejci, Selassie, Limbersky, Rosicky, Vydra, Plasil, Lafata, Darida
TEKNİK DİREKTÖR: Michal Bilek
YEDEKLER: Drobny, Suchy, Kalas, Ordos, Dockal, Tecl, Horava, Jiracek



Editör: TE Bilişim