5 yaşındaki torun anneannesini öldürdü 5 yaşındaki torun anneannesini öldürdü
Edinilen bilgiye göre olay, Yeşilkent Mezarlığı’nda meydana geldi. Konya’da önceki gün trafik kazasında hayatını kaybeden Ayşe Y.’nin (25) cenazesi toprağa verilmek üzere Gaziantep’e getirildi. Cenazenin morga konulmasının ardından yakınlarını taşıyan otobüs, mezarlığa geldi. Bu sırada kazada hayatını kaybeden Ayşe Y.’nin kardeşi Emrah Y. cinnet geçirerek, otobüsten inenlere saldırdı. İlk önce annesi Semsiye Y.’yi bıçaklayan Emrah Y., daha sonra ablası olduğu öğrenilen Neslihan T.’yi, komşusu Fatma A.’yı ve 5 kişiyi daha bıçakla yaraladı. Yaralıların çığlığı üzerine çevredeki vatandaşlar, Emrah Y.’yi durdurmaya çalıştı. Bu sırada cenazenin yıkandığını söyleyen ağabey İbrahim Y., cinnet geçiren kardeşinin psikolojik rahatsızlığının bulunduğunu ifade ederek, “Bir anda arbede yaşandığını fark ettik ve annem, kardeşim ve yeğenimin bıçaklandığını söylediler. Hemen dışarı çıktık ve kardeşimi alarak elindeki bıçağı fırlattık. Hemen jandarmayı aradım ve olayı anlatarak kardeşimi yakaladığımı söyledim ve beni de bıçaklayabileceğini söyleyerek yardım istedim. Kardeşimin psikolojisi yerinde değil ve neye kızdığını bilmiyoruz. Zaten dışarı çıktığımızda yaralılar vardı” dedi.
Bu arada, özel bir hastaneye kaldırılan 8 yaralıdan Semsiye Y., Neslihan T. ve Fatma A. hayatını kaybederken, 5 yaralının ise tedavisi devam ediyor. 
Olayın ardından mezarlığa gelen jandarma ekipleri de, incelemelerde bulundu. Görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda bölgede çalışma başlatan ekipler, uzun süre suç aleti bıçağı aradı. Jandarma, bölgedeki incelemelerini sürdürürken, gözaltına aldığı şüpheli Emrah Y.’yi ise ifadesini almak üzere ilçe jandarma komutanlığına götürdü.

Editör: TE Bilişim