CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: 

''Türk silahlı kuvvetleri 15 köylüyü helikopterden attı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı,Türk Silahlı Kuvvetleri, Köyleri yaktı, bombaladı.'' ifadelerini kullanmıştı.

İfaderlerden sonra başsavcılıktan yapılan açıklamada, 8 Eylül'de TV100'de yayınlanan Özgür İfade Programının canlı yayınına telefonla bağlanan Tanrıkulu hakkında "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" ve "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçlarından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Tanrıkulu, TV100'deki yayında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) eleştirmiş ve "TSK'nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız" ifadesini kullanmış ve şöyle devam etmişti:

"Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen..."
Biz soru sorarız, doğru olup olmadığını sorgularız. En azından TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız… Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski, Uludere oldu..." diye konuştu.

9 Günlük Bayram Tatili Seyahat Sektörünü Olumlu Etkiledi 9 Günlük Bayram Tatili Seyahat Sektörünü Olumlu Etkiledi

 Milli Savunma Bakanlığı da bir açıklama yaparak, söylenenleri "iftira" olarak nitelendirdi ve Tanrıkulu'nun ismini vermeden, "Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar en hafif tabiriyle gaflet ve dalalet içindedir" dedi.

Editör: Ajans Ekip