Çiğli Belediyesi'nden Çevre Ve İnsan Sağlığına Yönelik Dev Adım Çiğli Belediyesi'nden Çevre Ve İnsan Sağlığına Yönelik Dev Adım
Çiğli Belediyesi, uygulanan doğa koruma projesi kapsamında ilçe sınırlarındaki ilk ve orta dereceli okullar arasında bitkisel atık yağ toplama kampanyası başlattı.

Öğrencilerin katılımıyla yürütülecek proje ile çevreyi korumak, yeni nesillere temiz bir çevre bırakılması amaçlanıyor. Uygulamaya başlanan proje kapsamında ilçedeki ilk ve orta dereceli tüm okullara atık yağ toplama bidonları yerleştirildi.

Okul yönetimleri bidonlar dolduğunda alo çevre hattı numarası olan 3861666 numarayı arayarak bidonların toplanmasını sağlayacak.

Okullara, projeksiyon cihazı, masa tenisi masası, çok fonksiyonlu yazıcı, futbol, basketbol ve hentbol topları ve fotokopi kağıdı gibi ödüller verilecek. 

Öğrencileri bilinçlendirmek ve çevre duyarlılığını artırmak için böyle bir proje başlattıklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, okul yönetimleri ve öğrencilerin projeye katılmaya istekli olduklarını söyledi.

Başkan Arslan, “Çocuklarımızda çevre farkındalığı yaratmak istiyoruz. Atık yağ çevreyi kirleten önemli unsurlardan biri ve biz bunun bilincini erken yaşta çocuklarımıza aşılamak istiyoruz. Öğrencilerimizi de teşvik etmek için ödül vereceğiz.

Şimdiden katılımın olduğunu görmek sevindirici” dedi.

Editör: TE Bilişim