Konuşmasında, hayatın her alanında gençlere alan açmanın, destek olmanın, gençlerin dinamizmini, heyecanını, şevkini ülkenin ve milletin hayrına yönlendirmenin mücadelesini verdiklerini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Derslik sayımızı 343 binden 620 bine, üniversite sayımızı 76’dan 208’e, yükseköğrenim yurt yatak kapasitemizi 182 binden 950 bine, gençlik merkezi sayımızı 9’dan 469’a, toplam spor tesisi sayımızı bin 575’ten 4 bin 350’ye, araştırma-geliştirme merkezi sayımızı sıfırdan bin 298’e, tasarım merkezi sayımızı yine sıfırdan 326’ya, teknopark sayımızı 2’den 100’e çıkartarak daima sizlerin yanında olduk” açıklamasında bulundu.

“GENÇLERİMİZİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMELERİNİN ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL BIRAKMIYORUZ”

Türkiye Haritası Kırmızıya Boyandı Türkiye Haritası Kırmızıya Boyandı

TÜBİTAK burs programlarıyla 2023 yılında 26 bin 632 lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisine 730 milyon lira destek aktardıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “STAR programı ile bugüne kadar 6 bin 60 öğrenci 3 bin 200’ün üzerinde projede görev aldı. Bireysel Genç Girişimci desteğimiz ile toplam 2 bin 140 şirket kuruldu ” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı’nın mimarı olacağına inandığımız siz genç kardeşlerimiz için tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Okuyan, araştıran, sorgulayan; bilime, sanata, spora, kültüre meraklı; millî ve manevi değerlere sahip gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmelerinin önünde hiçbir engel bırakmıyoruz” ifadelerini kullandı.

“GAZZE’DE YAŞANAN İNSANİ TRAJEDİYE KÖR VE SAĞIR KESİLEREK BARIŞA HİZMET EDİLMEYECEĞİ AÇIKTIR”

Konuşmasında Gazze’de yaşananlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’de yaşanan insani trajediye kör ve sağır kesilerek barışa hizmet edilmeyeceği açıktır” değerlendirmesinde bulundu.

Barışa hizmet etmeyen her adımın savaşa destek vermek demek olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu çatışmaların, bu saldırıların daha fazla büyümesini ve Allah korusun bölgemize yayılmasını istemiyoruz. Bölgede söz ve etki sahibi tüm aktörleri körü körüne birilerini desteklemek yerine gerilimi düşürmek için çaba harcamaya çağırıyoruz.” ABD Sen nerdesin Filistin nerde İsrail nerede. Bölgeye tam techizatlı savaş gemisi göndermekle ne yapmaya çalıyorsun dedi. 

Editör: Ersin USTA