Barışmak için yanına gittiği karısını öldürdü Barışmak için yanına gittiği karısını öldürdü
 Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Emre Çaputçu, eski başkanlar ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. DEGİAD’da daha önce başkanlık yapan 
Gültekin Okay Salgar, Turgay Mersin, Hüseyin Katrancı ve İlker Başkaya ile birlikte basın toplantısı düzenleyen DEGİAD Başkanı Sadık Emre Çaputçu, “Denizli ile Gaziantep’i sosyo-kültürel, ticari, ekonomi bir çok benzerliği var. Böyle saldırıların Denizli’de de olma ihtimali bizi korkutmaktadır” dedi. 
Son günlerde gözlerin bir terör saldırısı haberiyle açıldığını belirten Çaputçu, şöyle konuştu: “Artık televizyon ve gazeteler bildik kara haberlerle dolup taşıyor. DEGİAD camiası olarak biz, Türkiye ekonomisinin en güçlü sacayaklarından biri olan kardeş şehrimiz Gaziantep’te meydana gelen hain terör saldırısı sonrası hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ve tüm Gaziantepli kardeşlerimize başsağlığı, yaralı kardeşlerimize acil şifa diliyoruz. Ülke ekonomisini sırtlayan önemli illerimizin başında gelen Gaziantep ilimizde gerçekleşen bu terör saldırısı Denizlili sanayici ve işadamları olarak bizleri de derinden üzmüş, yaralamış fakat PKK terörüne karşı dik ve güçlü duruşumuzu daha da perçinlemiştir. Ülkemizin ekonomik ve toplumsal çıkarları için canla, başla, namusuyla, şerefiyle çalışan Gaziantepli sanayicilerimize, iş çevrelerine ve tüm Gaziantepli vatandaşlarımıza buradan destek ve dayanışma mesajlarımızı iletmeyi bir görev biliyoruz.”
DEGİAD ailesi olarak hükümet ve muhalefeti terör konusunda el ele vermeye davet ettiklerini belirten Sadık Emre Çaputçu, şunları söyledi: “Sağduyulu ve toplumun vicdanını rahatlatacak politikalar izlenmeli ve alınması gereken önemli kararlarla beraber atılması gereken adımlar hızla atılmalıdır. PKK artık hem batılı hem de doğulu yabancı güç odaklarının desteğini alabilen, Türkü ve Kürdüyle birlik içinde yaşayan Türk toplumu birlikteliğini bozmak ve ülke istikrarını tehlikeye atmak adına birçok farklı yabancı güç odaklarıyla rahatça işbirliğine girebilen bir yapıya kavuşmuş ve kavuşturulmuştur. Çözümün adresi elbette toplum iradesinin yansıdığı yüce meclisimiz olan TBMM’dir. Fakat üzülerek gördüğümüz bir gerçek var ki, PKK özellikle son günlerde eylemleri sivillerin yoğun olarak yaşadığı alanlarda yaparak ve sivilleri özellikle hedefe koyarak, en önemli amacı olan Türk-Kürt düşmanlığını toplumda hakim kılmaya çalışmaktadır. Siyasi partilerin bu konuda en kısa sürede bir araya gelmesini arzuluyoruz. Toplumun dayanışmaya ve teröre karşı tek vücut olmaya en çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde Denizli iş çevrelerini temsil eden bir sivil toplum kuruluşu olarak biz, birlik ve beraberlik mesajımızı siz saygıdeğer basınımız vasıtasıyla tüm yurttaşlarımıza iletmek istiyoruz.” 
Gaziantep’in Denizli’ye benzer bir il olduğunu belirten Çaputçu, “Böyle bir saldırının Denizli’de olma ihtimali bizi korkutmakta, terör konusunda siyasiler acil önlem almalıdır” ifadelerini kullandı.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim