Müşterinin Türk Olduğu Farkedilince Ücret Farkı İstediler.. Müşterinin Türk Olduğu Farkedilince Ücret Farkı İstediler..
Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin organizasyonunda ITB fuarına Didim’i temsilen Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi Şerife Kamacı, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu ve eşi Zehra Bankoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Şehriban Karakış ve eşi Cemil Karakış, Ahmet Turan Özdemir, Ticaret Odası Meclis Üyesi ve DİTAB turizm danışmanı Hikmet Atilla ve eşi Sevim Atilla, Ticaret Odası Meclis Üyesi Veysel Ece, Aqua-Park sahibi ve turizmci Murat Kalaycı, Didim Kültür Mirasını Koruma Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, Holiday Resort Genel Müdürü Derviş İşçi, Garden Of Sun Pazarlama Müdürü Gürsel Akbaş, Gülizar Ece ve Selahattin Çetinkaya katıldı.
Fuarın ilk gününde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Murat Süslü ve Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar tüm stantları dolaşarak başarı dilediler. Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Didim standını da ziyaret etti, kısa bilgiler aldı ve başarılar diledi. Belediye Başkanı Mümin Kamacı kendisinden Bakanlığa sunmuş olduğu Altınkum Projesi’ne destek vermesini istedi ve Bakan Günay’ın “Didim’in bunu hak ettiğini, turizm gelişim alanı olduğunu, destek verileceğini” söylediği belirtilerek ilgili Genel Müdüre gereğinin yapılması konusunda talimat verdiği kaydedildi.
Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ve Şube Müdürü Ahmet Demir’in Aydın’ı temsilen fuara katılım sağlarken, Aydın Valisi Kerem Al Didim standına gelerek Belediye Başkanı, DİTAB Başkanı ve diğer temsilcilerle uzun sure sohbet etti, Didim- Akbük yolu çalışmaları turizm ve diğer faaliyetler konusunda bilgi aldı ve tavsiyelerde bulundu. Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın kendisine Apollon çevre düzenlemesi için yapmış oldukları 600 bin TL’lik yardım için teşekkür etmesi üzerine Vali Al, Didim’in gelişimi ve imarı için uygulanacak projelere de destek vereceklerini söyledi.
Fuarla ilgili bilgilere veren DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu Didim standında ziyaretçilere Almanca Didim broşürü, otel rehberi, tanıtım CD’si, kitap ayracı, Didim amblemli kalem, çanta, otel tanıtım materyalleri dağıtıldığını, Aydın Ticaret Borsa’sının hazırlamış olduğu özel kutucuklarda kuru incir ikram edildiğini söyledi. Bankoğlu “Didim standındaki tanıtım çalışmalarımız yanında Belediye Başkanı, DİTAB Başkanı, Hikmet Atilla ve diğer turizm tesisi temsilcileri Didim’e turist gönderen ve gönderme potansiyeli olan tur operatörleri, acente sahibi ve temsilcileriyle görüşmelerde bulunmaktadırlar. Diğer katıldığımız fuarlardaki tespitlerimize paralel olarak Almanya’dan ülkemize gelebilecek turist sayısında bu güne kadar yapılan rezervasyon ve bağlantılar göz önüne alındığında yüzde 15-20 artış beklenildiği memnuniyetle ifade edilmektedir. Birçok grubun da Didim’ de yapılan son tahsislerden sonra Didim’le özel olarak ilgilendiklerini ve Didim’i programlarına aldıklarını tespit etmiş durumdayız. Böylece mevcut bağlantılar ve önümüzde yapılacak çalışmalar neticesinde Didim’e Alman turistlerin de gelmeye başladığını ve devam edeceğini söyleyebiliriz” dedi.
Editör: TE Bilişim