Fenerbahçe Turu İstanbul'a Bıraktı Olympiakos: 3 - Fenerbahçe: 2 Fenerbahçe Turu İstanbul'a Bıraktı Olympiakos: 3 - Fenerbahçe: 2
Pınar Karşıyaka'nın, Rusya'nın Krasnye Krylia, Fransa'nın BC Gravelines ve Almanya'nın EWE Baskets Oldenburg takımlarını ağırlayacağı Eurochallenge Cup Final Four'a, Karşıyaka Arena ev sahipliği yapacak.
Adaylık formunda, Arena'nın yanısıra 10 bin kişi kapasiteli Halkapınar Spor Salonu'nu da FIBA'ya sunan yeşil-kırmızılıların, dev organizasyonu kendi evinde yapmayı tercih ettiği öğrenildi. Geçen sezon Beşiktaş'ın mutlu sona ulaştığı Eurochallenge Cup Final Four ilk maçları 26 Nisan'da, üçüncülük ve final ise 28 Nisan'da oynanacak. İlk maçta Almanya'nın Oldenburg takımıyla karşılaşacak Kaf-Kaf, kazanması durumunda aynı gün oynanacak Krasnye Krylia-Gravelines randevusunun galibiyle finalde kozlarını paylaşacak.
Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Sorumlusu Mutlu Altuğ, yaptığı açıklamada, “Almanya'da FIBA yetkilileriyle dün geç saatlere kadar süren ve bu sabah da devam eden görüşmelerin ardından Pınar Karşıyaka'nın 2013 FIBA Avrupa Challenge Kupası dörtlü final organizasyonunun resmi ev sahibi olduk. Bir şeyler isteyince oluyor. Tüm Karşıyaka camiasına ve İzmir'e hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim