23 Nisan törenlerine giden öğrenciler trafik canavarına yakalandı 23 Nisan törenlerine giden öğrenciler trafik canavarına yakalandı
 Bilindiği üzere, DSİ tarafından başlatılan Süloğlu barajı bakım onarım ve çelik boru değişimi çalışmaları nedeniyle bu tarihten itibaren Süloğlu barajından su alınamamasıyla birlikte ve aynı tarihte Kayalı Barajı Sulama Kooperatifi ile protokol imzalanmış ve içme suyu bu barajdan temin edilmeye başlandı.
Pazar günü Kayalı Barajından içme suyu arıtma tesislerine gelen ham su debisinin 1200m3/saat ten 1050m3/saat e düşmesi sebebiyle, Edirne şehir suyu şebekesine gelen suda azalma meydana gelmiştir. Su debisinde ki azalma ile ilgili, Edirne Belediyesi su arıza ekipleri derhal bilgilendirilmiş ve Kayalı Barajı-İçme Suyu Arıtma tesisleri arası hattın kontrolü ivediyle yapılmıştır. Yapılan kontrollerde arızanın hattan kaynaklanmadığı, Kayalı Barajı’nda ki havuzun emiş ızgaralarındaki tıkanmadan kaynaklandığı tespit edildi.
Daha önceki yıllarda da benzeri sıkıntılar yaşanmış olup, sorunun çözümü için derhal Süloğlu Barajı’ndan su alınarak halkımızın susuzluk yaşaması önlenmiştir. Ancak bu sefer ki sorunda, Kayalı Barajında yaşanan suyun debisinin düşmesi ve Süloğlu barajındaki bakım onarım - çelik boru değişim çalışmalarının aynı zamana denk gelmesi sebebiyle sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulamadı.
Belediye Başkanlığı su arıza ekiplerinin, şehrimizde meydana gelen su kesintilerini önlemek amacıyla başlattıkları çalışmalar da, Kayalı Barajı hattındaki havuzun temizlik işlemlerinde, barajın su emiş ağzında (ızgaralarında) ziftli kâğıtlar, pet şişeler, inşaat atıkları ve molozlar gibi doğal yollarla oluşmayan atıklar bulundu.


İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim