ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili
Kendisini davet eden Bornovali taksicilerle biraraya gelen Aslan, “Bornova İzmir’in en güzel ve değerli ilçelerinden biri. Sadece üniversite avantajından faydalanılabilse Bornova ülke çapında marka ilçelerden biri olur. 54 bin öğrencisi 20 bin çalışanı ile adeta bir kent Ege Üniversitesi. Bornova buna göre planlanmalıydı” dedi.
Bornova Meydan Taksi Durağındanki şoför esnafı, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı kahvaltıya davet etti. İzmir’e özgü gevrek, boyoz, peynir ve çaydan oluşan kahvaltıda Aslan’ın bulunduğunu öğrenen semt esnafı da durağa akın etti.
Bornova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Canlı, Bornova Esnaf Kefalet Odası Başkanı Kemal Yaman, Gültepe Şoförler Odası Başkanı Mesut Balkan ve Çamiçi ile Kızılay Mahalle muhtarlarının da katıldığı kahvaltıda Aslan’a sevgi gösterilerinde bulunan Bornova esnafı, yaşadıkları sorun ve sıkıntılara çözüm talebinde bulundu.
BORNOVA’YI ÇEKİM MERKEZİ YAPMAK LAZIM
Yoğun programına rağmen halktan gelen davet ve istekleri görmezden gelemediğini, en huzurlu olduğu anların vatandaşlarla bir araya geldiği anlar olduğunu belirten Aslan, Bornova’nın da İzmir’in en güzel ve değerli ilçelerinden biri olduğunu söyledi.
İzmir’in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Bornova’nın birçok potansiyele sahip olduğunu, ancak bu potansiyelin karşılığının tam olarak alınamadığını belirten Aslan, “En eski yerleşimcilerin yer aldığı Yeşilova Höyüğü burada. Homeros Vadisi gibi Dünyaca ünlü bir bölge burada. Ayrıca pekçok Levanten köşküne sahip. Tüm bunlara ek olarak Türkiye’nin en köklü ve başarılı kurumu, Ege Üniversitesi de burada. Dev bir kampüs Bornova sınırları içerisinde. Binlerce öğrenciye sahip. Ancak gelin görün ki tüm bunlara rağmen Bornova tam olarak bir cazibe merkezi ve çekim alanı değil. İnsanlar hala gezip, dolaşmak için İnciraltı’na, Alsancak’a, Konak’a gidiyor” dedi.
BORNOVA ÜNİVERSİTE KENTİ OLARAK PLANLANMALIYDI
Binlerce üniversite öğrencisine sahip Bornova’nın çok daha canlı, çok daha dinamik bir ilçe olması gerektiğini kaydeden Aslan, şöyle konuştu: “Öğrencilere kampüsün dışında bir yaşam alanı verememişiz. Buradaki zamanları sadece kampüsteki derslerden ibaret. Onun dışında İzmir’in dört bir tarafında geçiriyorlar zamanlarının çoğunu. Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’I Ege-Koop Danışma Kurulu üyeliğinden tanır ve taktir ederim. Üniversite camiasının içinden olduğundan son dönemde güzel çalışmalar söz konusu. Belediye çalışmalarından da insanlar memnun. Ancak üniversite önemli bir geçmişe sahip ve 54 bin öğrencisi 20 bine yakın bilim insanı ve çalışanı var. Bu nüfusta Türkiye’de iller var. Dolayısıyla burası bir üniversite kenti aslında. Eğer Bornova bu bilinçle, bu öngörüyle planlansaydı bugün herşey çok daha farklı olurdu. Sadece üniversite avantajından faydalanılırsa ilçe hem çekim merkezi olur, hem de bu sayede taksicisinden lokantacısına tüm esnaf emeğinin karşılığını alır. Bornova ülkenin marka ilçelerinden biri olur.”
ESNAF: EGE-KOOP’TAN PROJE İSTİYORUZ
Öte yandan Bornova Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Murat Canlı da Aslan’ı yakından takip ettiklerini, projelerini çok beğendikleri için de misafir etmek istediklerini belirtti.
Ege-Koop ile gurur duyduklarını vurgulayan Canlı, “Ege-Koop’un Bornova’ya konut yapmasını istiyoruz. Ayrıca Sağlık Serbest Bölgesi ve Atayol gibi heyecan verici bir proje de Bornova’ya istiyoruz” dedi.
Aslan, kahvaltı sonrasında da eski çarşıyı dolaştı, esnafla sohbet etti. Vatandaşlar, Aslan’a İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da sıklıkla gittiği kahvehanede çay ikram etti.
Editör: TE Bilişim