OMÜ'de gerginlik: 47 gözaltı OMÜ'de gerginlik: 47 gözaltı
 Çalık YEDAŞ’ın adını kullanan dolandırıcıların, “Yüzde 20 bedava elektrik kazandınız” diyerek banka hesap bilgilerini ele geçirmek istediği belirlendi. 
Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde elektrik dağıtım ve perakende hizmeti veren Çalık YEDAŞ, son günlerde şirketin yetkililerine ve çağrı merkezine gelen şikayetlerde, dolaylı ya da dolaysız şirketle hiçbir bağlantısı olmayan kişi ya da kişilerin, Çalık YEDAŞ’ın adını kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalıştıklarını tespit etti. Yerel gazetelere ‘dolandırıcılık faaliyeti ile ilgili’ kamuoyunu aydınlatan uyarı ilanları veren Çalık YEDAŞ, abonelerini bilgilendirdi ve şüpheli durumlarda çağrı merkezine ihbar edilmesini istedi.

“HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTIK”
Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Bazı kişi ya da kişilerce, müşterilerimizin iyi niyetinden, ‘Çalık YEDAŞ’ın da kurumsal şirket güvencesini de kullanarak, maalesef müşterilerimizi dolandırmaya çalıştıklarını tespit ettik. Farklı telefon numaralarından, müşterilerimizi arayıp, zorlayıcı bir üslupla’ Çalık YEDAŞ’tan aradıklarını belirtmek suretiyle, ‘Yüzde 20 bedava enerji ya da elektrik kazandınız’ şeklinde taahhütlerde bulunuyorlar ve para yatırmak bahanesiyle müşterilerimizin banka, kart ve hesap bilgilerine ulaşmaya çalışıyorlar. Şirketimizle bağı olmayan bu kişi ya da kişilerin taahhütlerine itibar edilmemeli. Yetkisiz kişi ya da kişiler tarafından gelen telefonlarının ‘tamamen dolandırıcılık üstüne kuruluş’ olduğunu tüm müşterilerimiz bilmeli. Şirketimiz böyle bir çalışma şekli yoktur. Konu Emniyet Müdürlüğü’ne de intikal ettirilmiş olup, ayrıca hukuki süreci de başlattık” dedi.

Editör: TE Bilişim