25 Aralık 1921 Gaziantep'in Kurtuluşu  25 Aralık 1921 Gaziantep'in Kurtuluşu 
Temel atma töreninin açış konuşmasını yapan Araban ilçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş, “Elif Beldesi’ne 2004 yılında yapılan 16 derslikli İlköğretim okulu olarak yapılan eski okulda anasınıfı dahil 856 öğrencimiz eğitim-öğretim görüyordu. Beldedeki 16 derslikli okulun mevcut öğrenci sayısına yetersizliği ve 4+4+4 yeni sistemde ilkokul ile ortaokulun birbirinden ayrılması gerektiği için Gaziantep Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Elif Beldesi’ne 24 derslikli yeni ortaokul binası yapımına başlandı. İlçe merkezi ve ilçeye Elif Beldesi ile köylere yapılan yeni modern okullarla geçmiş yıllarda ilçede yaşanan derslik sorunu tamamen çözülmüş olacak’’ dedi.
Elif Belde Belediye Başkanı İbrahim Çobanoğlu da, “Gaziantep Valiliği İl Özel İdaresi tarafından beldemize yeni bir okulun yapılması beni ve belde sakinlerini mutlu etti. Beldemizde yapımına başlanan 24 derslikli yeni ortaokulumuzun yapılması için yakından ilgilenen Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep İl Özel İdaresi yetkilileri ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim’’ diye konuştu.
Yapılan diğer konuşmalarının ardından, protokol üyeleri yeni yapılacak olan ortaokulun temelini attı.
Törene Elif Belde Belediye Başkanı İbrahim Çobaoğlu, Gaziantep İl Özel İdaresi Denetmeni Vakkas Bulut, Araban ilçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilişim