Çocuğunu döverek öldüren babaya 25 yıl hapis Çocuğunu döverek öldüren babaya 25 yıl hapis
 Eşinden 10 yıl önce ayrılan ve yanında kalan çocuklarıyla beraber yaşayan Leyla Ildırlı, kiralık olarak ikamet ettikleri evde, öz anne ve babasına bakmayan bir çok evladın olabildiği günümüzde örnek bir davranış sergileyerek, yakını olmadığı halde 81 yaşındaki Erzurumlu Selahattin Bingöl’e hiçbir karşılık beklemeden bakıyor. Kimsesi olmayan yaşlı adama büyük bir fedakarlık örneği göstererek bakan Leyla Ildırlı’ya, Beyşehir’de faaliyet gösteren Göl Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Takavcı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ziyarette bulunarak çiçek verdi. Dünya Kadınlar Günü’nde bu ziyaretten çok memnun olduğunu belirten ve tüm kadınların gününü kutlayan Leyla Ildırlı, babasının ölümünden sonra gönüllü olarak bakımını üstlendiği Selahattin Bingöl’ün uzun yıllar önce çocukluğunda Erzurum’dan gelerek Beyşehir’e yerleştikten sonra babası ile birlikte simit fırını işlettiklerini söyledi. Çocukluğunda oturdukları iki katlı evin altında ikamet eden Selahattin Bingöl’e babasını kaybettikten sonra vasiyeti üzerine bakmaya başladığını anlatan Ildırlı, yaşlı adamın felç geçirerek yatağa mahkum bir hayat sürmeye başladığını, daha sonraki süreçte ise gözlerini kaybettiğini, az duyarken tamamen işitemez hale geldiğini anlattı. Felç olduktan sonra önce gelininin, ardından kardeşinin Bingöl’e bir süre baktığını, son 13 yıllık sürede ise kendisinin bakmaya başladığını belirten Ildırlı, işitme engeli nedeniyle kendisiyle ise ellerine parmağıyla harfleri yazarak iletişim kurabildiklerini söyledi. Yanında kalan çocuklarıyla beraber yaşlı Selahattin Bingöl’e baktığını anlatan Ildırlı, “Altını üstünü değiştirir, banyosunu yaptırırız, çamaşırlarını yıkarız, yemeğini ellerimizle yediririz, hatta bıyığını sakalını bile kendi ellerimizle keseriz” dedi.
Bingöl’ün 81 yaşına kadar kimliği olmaması nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadığını ancak AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış’a durumunu anlatınca hemen sahip çıkarak bir ay içerisinde 81 yaşında iken nüfus cüzdanına kavuşmasını sağladığını da belirten Ildırlı, şöyle devam etti:
“Milletvekilimize ve sahip çıkması sonrasında bu konuda ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum. Kimliği olmaması nedeniyle yaşadığımız sorunlar da ortadan kalktı. Kendisiyle elleri aracılığıyla konuşuyoruz. Eline parmaklarımla yazdığımı kafasında okur, çok zekidir. Eskiden ağzımızdan anlardı, gözleri görmeyince ise eline yazmaya başladım. Kendisi şu an sadece konuşabiliyor. Bel fıtığım olmasına rağmen onu yatağından yardım ederek kaldırıp indirebiliyorum. Burada kirada oturuyoruz. Kaymakamlığımızın da çok destekleri oluyor. Gençliğinde kendisi herkese yardım ettiği için kimsesiz, bu durumda olduğu halde hiç dışarıda, sokakta kalmadı. Bu da ona Allah’ın bir lütfu olsa gerek, çünkü bizler yanındayız. Hiçbir dikili ağacı bile yok. Bizim evlatlarımız bana böyle bakacaklar mı bilemiyorum ama babamın vasiyeti, ‘ben ölürsem bu evden çıkarmayın’ demişti. Babam öldü, kendisi bize babamızdan bir hatıra gibidir. Babamız kadar da severdik, severiz. Şimdi Göl Feneri Derneğimiz de her gün sağolsun yemeğini aşını evimize kadar getiriyor, ben de ona yediriyorum.”
Selahattin Bingöl ise, “Canım kızım, şeker Leylam” diye seslendiği Ildırlı’ya bin defa minnet ve şükran borcu olduğunu söyledi. Öte yandan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Beyşehir’in en fedakar kadını Leyla Ildırlı’yı ve evinde baktığı 81 yaşındaki Selahattin Bingöl’ü Yönetim Kurulu Üyesi Sami Tan’la birlikte ziyaret eden Göl Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Takavcı, yaşadıkları bu manzara karşısında her ziyaretlerinde hep duygulandıklarını söyledi. 6 veya 10 çocuğu olan insanların bakılamadığı ve yaşlıların unutulduğu bir dünyada, toplumdaki tüm insanlara örnek olacak güzel bir örneği canlı olarak yaşamanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Takavcı, “Bana göre, Selahattin amcamızın, gençliğinde, sağlığında Allah rızası için hiç karşılık beklemeden yaptığı koşuşturduğu hayırların mükafatını canlı olarak görüyor, izliyoruz. Bu da çocuklarımıza ve tüm halkımıza belki de dünya halkına bir ibretlik vesika olsa gerek. Bunu çok güzel değerlendirmek gerekiyor. Yani işte karşılık beklemeden yaptığınız şeyler, dünyada size belki evlat bakımı, ilgi olarak dönebiliyor. Biz Selahattin amcamızı zaten Göl Feneri Derneği ve Aşevimizin fahri kurucusu ve başkanı olarak ilan ettik. Çünkü derneğimiz kurulmadan çok uzun yıllar önce de bu görevi, bu misyonu kendisi birey olarak tek başına üstlenmiş. Allah razı olsun kendisinden. Allah daha uzun ömürler versin. İşte Leyla ablamız da ona bir ağabeyi, bir babası gibi bakıyor. Ondan da Allah razı olsun. Topluma çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Fedakar kadın Leyla ablamızın ve tüm fedakar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz” diye konuştu.



İzmir haber

Editör: TE Bilişim