Kadın başkanlarla neler değişecek? Kadın başkanlarla neler değişecek?
General İdris, Brüksel'deki temasları çerçevesinde Avrupa Parlamentosu'nda 'Liberaller ve Demokratlar' grubunun tertip ettiği toplantıya katıldı. AP Liberal Grup Başkanı Guy Verhofstadt'ın katıldığı toplantıda konuşan İdris, Esad'ın terör örgütünü Türkiye'nin yanı sıra muhaliflere karşı da kullanmayı amaçladığını ifade etti.Rejimin muhalifler arasında bölücük yaptığını söyleyen İdris, "Biz bu provokasyona gelmeyeceğiz. Suriye'de de Kürt vatandaşlar var. Hepsi bizim kardeşimizdir" dedi.
"LÜTFEN SİLAH AMBARGOSUNU KALDIRIN"

Suriye'de sivillerin, rejim güçlerinden korunması için Avrupa Birliği'nin silah ambargosunu kaldırması çağrısında bulunan İdris, "Lütfen, lütfen bize yardım edin" diye konuştu.

İdris, "Elbette Avrupa'daki dostlarımızdan, ABD'deki dostlarımızdan bize silah ve mühimmat göndermelerini istedik. Şu ana kadar ne Asya, ne de Ortadoğu'daki herhangi (bir ülkeden) silah almadık. Şu an kullandığımız silahlar Suriye rejimiyle mücadelemiz sırasında ele geçirdiğimiz veya Suriye içinde karaborsadan satın aldığımız silahlar. Bunlar ağırlıklı olarak hafif silah ve cephaneler. Ancak bunlar tek başına yeterli olmuyor. Suriye'nin İran ve Rusya tarafından desteklenen savaş makinesine karşılık veremiyoruz" dedi.

"HİZBULLAH SAVAŞI LÜBNAN'A YAYMAK İSTİYOR"

Krizin komşu ülkelere yayılmasını istemediklerini belirten İdris, "Hizbullah (çatışmaları) Lübnan'a yaymak istiyor. Beşar Esad başından beri ya iktidarda kalacağını ya da kaos olacağını söylüyor. Yani ya ben iktidarda kalırım, veya ülke yangın yerine döner. Suriye devriminin başından beri söylediği slogan bu. Hizbullah da tüm dünyaya, Esad rejiminin gitmesi halinde bölgenin kaosa bürüneceği izlenimini vermeye çalışıyor" şeklinde konuştu.

Suriye'deki rejimin Avrupa'nın silah ambargosundan hiç de şikayetçi olmadığını belirten İdris, "Rejim zaten Rusya ve İran'dan silah alıyor. Bu ambargonun mağduru da biz oluyoruz. Kendimizi savunamıyoruz, bu da daha fazla ölümle sonuçlanıyor. Bu ambagro, mağdur olanlara yönelik olduğu için bunun kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim