Eskişehir kayıp çocuklarını arıyor Eskişehir kayıp çocuklarını arıyor
Eskişehir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) görevlilerince şehir merkezinde faaliyet gösterdiği iddia edilen çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik olarak yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde; M.A. M.O. B.Ç. ve K.B. isimli şahısların işsiz ve çeşitli suçlardan sabıkası bulunan şahıslarla birlikte hareket ederek yeni bir oluşum içerisinde bulundukları öğrenildi. Şahısların, yanlarında topladığı şüphelilerle birlikte "suç işlemek için örgüt kurduğu ve halk üzerinde endişe ve
paniğe sebebiyet verdikleri" bildirildi. Müştekilerin suç örgütü mensuplarından korktukları için şikayetçi olamadıkları, şüphelilerin kurmuş oldukları çıkar amaçlı suç örgütünün halk arasında nam salarak baskı, sindirme, yıldırma, cebir ve şiddet uygulayarak vatandaşlar üzerinde korku ve paniğe yol açtıkları tespit edildi.
Çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik olarak soruşturmayla ilgili olarak Eskişehir il merkezi, Keskin köyü ve Manisa ilinde 11 şüpheliye yönelik 22 adrese eş zamanlı operasyon yapıldığı, operasyon kapsamında 10 şüphelinin gözaltına alındığı, bir şüphelinin ise firari olduğu bildirildi.
Operasyon kapsamında şüphelilerin ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda ise; 1 adet kurusıkı tabanca, 475 bin 250 TL miktarında farklı şahıslar adına düzenlenmiş 130 adet senet asılları, 92 adet değişik şahıslara ait tapu senedi asıl ve fotokopileri, arsa, daire ve araç satış sözleşmeleri, 1 adet başka şahsa ait nüfus cüzdanı aslı, 3 adet farklı iş yerlerine ait kaşe,1 adet biber gazı, 1 adet kalem kamera, 1 adet anahtarlık kamera, 1 adet satır, 2 adet beyzbol sopası ve 1 adet örme kamçı ele geçirildi. 44 ayrı suça karıştıkları tespit edildikleri iddia edilen MA. MO. BÇ. KB. ve HT. isimli 5 şüpheli, mahkemeye sevk edildi.

Editör: TE Bilişim