Polis, döviz bürosundaki güvenlik kamera kayıtlarından teşhis ettiği dolandırıcının yakalanması için soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, oto elektrik işiyle uğraşan Kadir Alpaydın, bir süredir ev satın almak istiyordu. İnternet sitelerinden ev araştırması yapan Alpaydın bütçesine uygun bir ev buldu. İlanı veren kişiyle iletişime geçen Alpaydın’a kendisini Selim olarak tanıtan kişi, kendi evini sattığını ancak bir akrabasının satılık bir evi olduğunu söyledi. Bunun üzerine, bahsi geçen evle ilgilenmeye başlayan Alpaydın’a, Selim isimli şahıs tarafından evin tapu fotokopisi gönderildi. Tapu fotokopisi ile belediyeden ve tapu dairesinden evi araştıran Alpaydın, evin herhangi bir sorun olmadığını öğrenince evi almaya karar verdi. Selim isimli şahısla buluşan Kadir Alpaydın, 90 bin lira satış bedeli ile evi almayı kabul etti. Paranın 80 bin lirasını peşin olarak verecek olan Alpaydın, kalan miktar için de senet yaptı.

Tapuya gidecekleri gün Selim ile buluşan Alpaydın, başına gelenleri şöyle anlattı; “Selim bana, ev sahibinin bir miktar dolar borcu olduğu için paranın bir kısmıyla dolar almamız gerektiğini söyledi. Birlikte döviz bürosuna gidip 20 bin liralık dolar aldık. Daha sonra tapuya gitmeye karar verdik. Selim, ev sahibinin hasta olduğunu söyledi. “Evinden alalım hemen imzasını atsın sonra eve bırakırız” dedi. Ev sahibinin evi diye beni Ümraniye’de bir sokağa götürdü. Ev sahibini almak için arabadan inerken ‘yanımızdaki para yüklü bir miktar. Çantayı ver de eve bırakayım, yanımızda dolaştırmayalım’ dedi. Benim de boşluğuma geldi ve parayı verdim. Sokağın köşesini döndü. Uzun süre bekleyip de gelmeyince dolandırıldığımı anladım” diye konuştu.
Alpaydın, daha sonra polisi arayarak dolandırıldığını söyledi. Olay yerine gelen polis ekipleri, konuyla ilgili tutanak tutarak isminin Selim olduğunu söyleyen dolandırıcıyı yakalamak için çalışma başlattı.

DOLANDIRICISI İLE BİRLİKTE DÖVİZ BÜROSUNDA GÖRÜNTÜLENDİ

Antikacılar Çarşısı’nı Hizmete Sunuldu Antikacılar Çarşısı’nı Hizmete Sunuldu

Öte yandan Kadir Alpaydın, kendisini dolandıran şahısla birlikte gittiği döviz bürosundaki güvenlik kamerası görüntülerini polise teslim etti. Şahsın yakalanması için önemli bir ipucu olan görüntülerde, Selim isimli dolandırıcı ve Kadir Alpaydın birlikte döviz bürosuna giriyorlar. Alpaydın bir poşet içerisinde yüklü bir miktar parayı dolandırıcıya veriyor. İki deste halindeki paraları bankodaki görevliye veren dolandırıcı, rahat tavırlarla görevlinin ödeme yapmasını bekliyor. Daha sonra Alpaydın, şahsa bir miktar daha para veriyor. Şahıs aldığı paraları sayıyor. Kısa bir süre istedikleri miktarın hazırlanmasını bekleyen ikili, ödemenin yapılmasıyla döviz bürosundan ayrılıyor.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim