Genç kız kamyonetle yük taşıyor Genç kız kamyonetle yük taşıyor
İnkur beldesi, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Davut Ateş’e (54) ait fındık bahçesindeki 150 fındık ocağı kesildi. 300 fındık ocağı bulunan bahçedeki 150 fındık ocağının testere ile kesildiği tespit edilirken, bahçe katliamının nedeni ise şimdilik bilinmiyor. Bahçe katliamının yapıldığı alanda Jandarma Olay Yeri İnceleme ekibi araştırma yaparken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Geçen hafta çarşamba günü yapıldığı tahmin edilen olayı perşembe günü bahçeye çalışmak için gittiğinde gördüğünü ve büyük bir şok yaşadığını belirten Davut Ateş, “Yıllarca emek verdiğimiz ve yaklaşık 2 ton fındık topladığımız bahçedeki fındık ocaklarının yarısı kesilmiş. Olayı Jandarmaya bildirdik, jandarma geldi. Burada incelemelerini yaptı, gerekli notları aldı. Kaçta tane ocağın zarar gördüğünü tespit ettiler. Herhangi birinden şikayetçi olup olmadığımızı sordular. Biz de bazı düşüncelere dayanarak bir kişinin ismini verdik. Düşmanımız yok diye biliyorduk ama fındık dallarımız kesildikten sonra olduğunu gördük” dedi.

Kimin yaptığını bilmediğini belirten Davut Ateş, “Kişiler insanlara kendilerinin gücünün yetmediğini göstererek bahçelerine zarar veriyor. Ben bunun kişilerin acizliğine bağlıyorum. Devlet olarak buna bir çözüm bulunması lazım. Burada bu insanlara sahip çıkılması lazım. Biz devlete yanlış bilgi vermiyoruz. Verdiğimiz isimlerin dikkate alınmasını istiyoruz. Devlet bunu gözünle göreceksin diyor. Ben gözümle de görmedim” diye konuştu.

“Bu ara bahçelerde fındık kesmek moda oldu” diyen Ateş şöyle devam etti: “Bölgemizde sürekli bunlar yapılıyor. Bu moda haline geldi, alışkanlık haline geldi. Yazık günah değil mi? Fındık dallarından insanlar ne ister anlamış değilim. Bu bahçe yeniden fındık verebilmesi için en az 5 yıl geçer. Bir tondan 5 yılda 5 ton fındık zararımız var. Yetiştirmek için de harcayacağımız emek cabası. Bunu yapanları önce Allah’a, sonra Türk adaletine havale ediyorum. Sorumlularının bulunup hesap vermelerini istiyorum.”
Jandarmanın 150 fındık ocağının kesildiği olayla ilgili soruşturmayı sürüyor.

Editör: TE Bilişim