Gümüşhane'de trafik kazası: 1 ölü,1 yaralı Gümüşhane'de trafik kazası: 1 ölü,1 yaralı
İl Emniyet Müdürlüğü’nün SODES kapsamında hazırladığı ve Atatürk’ün veciz sözünden esinlenerek isimlendirdiği “Zeki, Çevik ve Ahlaklı” projesi devam ediyor. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında sürdürülen proje kapsamında, çok sayıda genç basketbol, hentbol ve okçuluk dallarında eğitim alıyor.

Beraberinde proje koordinatörü ve TEM Şube Müdürü İsmail Çebi ile Yeni Şehir Stadyumunda yapılan okçuluk antrenmanına katılan ve kendisi de ok atan Gümüşhane Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, projenin gençliğe yönelik hazırlanan bir proje olduğunu belirterek amaçlarının gençliği kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak spor, zeka oyunları, sosyal ilişkiler, kitap okuma gibi alışkanlıklara yönlendirmek olduğunu söyledi.



100’DEN FAZLA GENÇ KURSLARA MÜRACAAT ETTİ


Projenin spor ayağında basketbol, hentbol ve okçuluk olduğunu ifade eden Yüksel, “Geçen yıl başladığımız basketbol ve hentbolda bölgesel müsabakalara katılacağız. Okçuluğa ise bu yıl başladık. Gümüşhane’de de ata sporumuza ciddi bir ilgi olduğunu gördük. 100’ü aşkın gencimiz bu sporu yapmak için müracaat etti. Bunların arasından seçme yaparak 20 kişiyi alabildik. Önümüzdeki yıllarda projeyi devam ettirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

“ATA SPORUMUZU GENÇLERE TANITMAK VE ÖĞRETMEK GÜZEL”

Okçuluk kursuna katılan sporcuların önümüzdeki aylarda yapılacak olan gençler ve küçükler kategorisinde ki müsabakalara hazırlandıklarını dile getiren Yüksel, “Ata sporumuzu gençlere tanıtmak ve öğretmek güzel. Türkiye’de bu spor 37 ilde yapılıyor. Bizim gençlerimizin de bu spor dalında başarılı olabileceklerini biliyoruz. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz” diye konuştu.

Okçuluk antrenmanları için Erzurum spor akademisinden bir antrenörün haftada 2 gün Gümüşhane’ye geldiğini hatırlatan Yüksel, bir yıl sürecek proje kapsamında ayrıca “Zeka Küpü” isimli bir gençlik evini de hizmete soktuklarını kaydetti.

BOYUNDAN BÜYÜK YAYLA OK ATIYOR

Antrenör eşliğinde çalışmalarını sürdüren kursun en genç üyelerinden 7 yaşındaki Bedirhan Çebi, başarılı atışlar gerçekleştirirken boyundan büyük yay ile birlikte ilginç görüntülere neden oluyor. Okçuluk sporunun oldukça eğlenceli olduğunu ifade eden genç yetenekler, hedeflerinin milli okçu olarak Türk Bayrağını göndere çektirmek olduğunu belirtip, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.


Editör: TE Bilişim