O İl İçin Flaş Karar ! O İl İçin Flaş Karar !
Habur sırını kapısı üzerinden Kuzey Irak'a yük taşıyan araçların oluşturduğu uzun kuyruklar Silopi ile Cizre arasında bulunan Nerdüş köprüsüne vardı. Karayollarında araçların oluşturduğu kuyruklar nedeni zaman zaman trafikte sıkıntılar yaşanıyor.
Yaklaşık olarak 3 gündür 1 kilometre bile ilerlemediklerini söyleyen araç sürücüleri bazı araç şoförlerinin rüşvet vererek kuyruğunun en önüne girdiklerini iddia etti. Kamyon sürücü Nevzat Bulut, “Rüşvet vererek sollama yapanlar yüzünden 3 gündür doğru düzgün araçlarımızı çalıştıramadık. Burada çok sıkıntılar yaşıyoruz ve yetkilerin buna bir çözüm bulmalarını bekliyoruz” diye konuştu.
Bir başka şoför Ömer Kılıç ise 3 gündür kuyrukta beklediklerini ve tüm ihtiyaçlarını kuyruklarda gördüklerini ifade etti. Ömer Kılıç, “Kuyruklarda çok rezillikler çekiyoruz. Su bile bulamıyoruz. Artık bu kuyruklarda beklemek istemiyoruz. Evde çocuklarımız bizleri bekliyor. Kuyruk sorunun çözülmesi için yetkililerin çalışma yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Konu hakkında açıklamada bulunan İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Hasan Eken ise Suriye'de yaşanan iç karışıklık nedeni ile bütün araçların sınır kapısına yöneldiğini ve bunun nedeni olarak aşırı yığılmaların oluştuğunu söyledi. Müdür Eken ayrıca son günlerde yaşanan sistem arızasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek kuyruğun en kısa zamanda eritileceğini sözlerine ekledi.

İzmir haberleri

Editör: TE Bilişim