İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ, İzgi Fuarcılık ve 4M Fuarcılık iş birliğinde düzenlenecek IMATECH – 2. Endüstriyel Üretim Teknolojileri Fuarı, Perşembe günü kapılarını açıyor. Makine endüstrisinin en büyük buluşmalarından olacak IMATECH, sektörün yoğun ilgisiyle yüzde 100’ün üzerinde büyüyerek fuarizmir’in iki holünde, 50 bin metrekare alanda düzenleniyor.

İki tırın arasında kalan araç kağıt gibi ezildi... İki tırın arasında kalan araç kağıt gibi ezildi...

IMATECH – 2. Endüstriyel Üretim Teknolojileri Fuarı, 22-25 Şubat tarihleri arasında fuarizmir’de ikinci kez ziyaretçilerini ağırlayacak. Dört gün boyunca yerli, yabancı makine ve üretim sektörlerindeki tüm aktörleri İzmir’de tek çatı altında bir araya getirecek IMATECH Fuarı, katılımcı ve ziyaretçilerine üretim teknolojilerini 360 derece tecrübe etmek için benzersiz bir fırsat sanacak. IMATECH; CNC, sac işleme ve otomasyon teknolojilerinden elektrik ve elektronik ekipmanlarına, yüzey işleme teknolojilerinden güç aktarım sistemlerine, kaynak-kesme teknolojilerinden teknik hırdavat ürünlerine, akışkan gücü ve proses ürünlerinden üretim tesisi lojistiğine kadar ihtiyaç duyulan tüm endüstriyel sistemleri bir araya getirecek. Fuar; gıdadan medikale, tekstilden savunma ve havacılığa, madencilikten kuyumculuğa, tarımdan enerjiye kadar geniş bir alanda üretim yapılan Ege ve Akdeniz havzalarındaki üretim çeşitliliğini ve ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunacak. Fuarla yerli yatırımcıları yerli ve ithal teknolojilerle buluştururken yerli üreticileri de yabancı yatırımcılarla buluşturmak, yerli makine üreticilerinin ihracatını artırabilmek hedefleniyor

Fuar kapsamında düzenlenen hosted buyer programına da Hollanda’dan Mısır’a, İrlanda’dan Bosna Hersek’e, Fransa’dan Rusya’ya birçok ülkeden 100’ün üzerinde profesyonel alıcıların katılması bekleniyor. İkili görüşmeleri, hosted buyer programı, ortaya çıkaracağı potansiyel ile ticari anlaşmalara imza atılacak fuarda, çok sayıda makinenin satışının da gerçekleştirilmesi, ihracata katkı sunulması bekleniyor. 

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Belçika, Çin, Kanada, Polonya ve Tayvan’dan firmalar ile Türkiye’deki temsilciliklerinin de katıldığı fuarda, 130’un üzerinde yerli ve yabancı katılımcı ve bu firmaların 250’den fazla markası, profesyonel ziyaretçilerle buluşacak. Geçtiğimiz yıl da fuarı, Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden yerli, yabancı toplam 11 bin 879 kişi ziyaret etmişti. 

Fuarın ziyaretçi profilini ise imalat sanayi, alüminyum sanayi, asansör imalatçıları, beyaz eşya yan sanayi, demir-çelik sanayi, elektrik-elektronik, hırdavat ve iş güvenliği, ısıtma-soğutma-havalandırma imalatçıları, inşaat sanayi, kalıp sanayi, kimya sanayi, makine imalat sanayi, metal sanayi, mühendislik hizmetleri, otomasyon, otomotiv ve yan sanayi, plastik sanayi, reklamcılık sektörü, savunma sanayi, tekstil sanayi firmaları oluşturuyor. 

Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı fuarizmir’de gerçekleştirilecek IMATECH Fuarı, geçtiğimiz yıla oranla iki kattan fazla büyüdü. Perşembe günü kapılarını açacak fuar, fuarizmir’in A ve B hollerinde 50 bin metrekare alanda düzenleniyor. Fuar, 25 Şubat akşamına kadar ziyaret edilebilecek. 

Editör: Ajans Ekip