Dernek üyeleri 115 vakıf ve bireysel katılımcının kalabalık bir jüri önünde çıktığı yarışmada kendi tasarladıkları kostümlerle İzmir’e birincilik ödülünü getirdiler.

İki tırın arasında kalan araç kağıt gibi ezildi... İki tırın arasında kalan araç kağıt gibi ezildi...

Adana, tarih ve doğa temalı yarışmaya, doğayı ve bereketi temsil eden Demeter kostümü, yeşili, enerjiyi ve sürdürülebilirliği temsilen Portakal Çiçeği kostümü ve İzmir’de nesli tükenmekte olup en fazla Adana Çukurova bölgesinde görüldüğü için tek kanatlı İzmir Yalı Çapkını kuşu kostümü ile katılan İzmir ekibi İzmir’deki doğal hayata da vurgu yaparak önemli bir konuya da ilgi çekti. Gün boyu büyük ilgi gören kostümler İzmir’e ödülü de beraberindegetirirken katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Ünlü iş insanı Ali Haydar Bozkurt’un tohumlarını attığı ve 12 Kez düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı yerli ve yabancı yüzbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Konserler, kortej, gösteriler ve yarışmalarla son derece renkli geçen karnavalda İzmir Aşkına her alanda yıldızlaştı.

Renkli ve şampiyonluk derecesi alan kostümleriyle 40 kişilik bir ekiple korteje katılan dernek temsilcileri ve gönüllüleri Adana sokaklarında İzmir rüzgârı estirdi. Sokaklardaki on binlerce kişi İzmir Marşı eşliğinde coşarken kortejde sürekli İzmir Aşkına ekibiyle fotoğraf çektirdiler. Günün sonunda kostüm tasarım ödülünü de kucaklayan İzmir Aşkına Derneği “Sokağın Kadınları Müzikali”ni Adanalılara sahneleyerek iki şehir arasında kültür ve kardeşlik köprüsü oluşturdu.

Karnavalın en ses getiren grubu olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle organizasyona katılan, İzmir’in tanıtımına büyük katkı koyan, uluslararası bir alanda İzmir adına şampiyonluk plaketi kazanan STK olarak İzmir’e dönen İzmir Aşkına Derneği karnavalın her alanda yıldızı oldu.

Editör: Ajans Ekip