Konak İlçesi Su Kesintisi Konak İlçesi Su Kesintisi
 İzmir bizim, Konak bizim. Kimse Cumhuriyet Halk Partisi’ni bölemez, kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nden büyük değildir” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, partisinin Güzelyalı Seçim Bürosu’nun açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Adayı Aziz Kocaoğlu ile birlikte yaptı. Güzelyalı Parkı’nı dolduran kalabalığın yoğun ilgi gösterdiği Pekdaş ve Kocaoğlu alana girişleri sırasında gençler tarafından meşalelerle karşılandı.

“SOKAKTA AKP YOK”

Güzelyalı Parkı’nın hemen yanında yer alan seçim ofisinin açılışına yoğun katılımdan ötürü adeta miting havasında geçti. Güzelyalı sakinlerinin sevgi gösterileri arasında kürsüye çıkan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Pekdaş, İzmir’in sokaklarında AKP‘nin belediye başkan adaylarının konuşulmadığını söyledi. “Biz pazarları geziyoruz, sokakları geziyoruz.

Hiçbir yerde AKP yok. İnsanlar AKP’nin adını bile ağızlarına almıyor” diyen Pekdaş şöyle konuştu:

“AKP sokaklara çıkamayınca kendi adına başkalarını buldu, onları çıkardı. Kendi adına bir takım ittifaklar buldu. Bu işbirlikçilere İzmir’in ne olduğunu gösterme görevimiz var.

Çünkü İzmir bizim, Konak bizim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını daha da yükselteceğiz. Bu ülkenin İzmir’de olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Kimse Cumhuriyet Halk Partisi’ni bölemez, kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nden büyük değildir. Kimsenin böyle bir hakkı da yoktur.”

“GÜMBÜR GÜMDÜR GELİYORUZ”

CHP’nin bayrağını yükseltirken, halkçı belediyeciliği de göstereceklerini belirten Pekdaş, “Biz hem hizmet edeceğiz, hem demokratik belediyeciliği göstereceğiz.

Halkın belediyeciliğini yaratmak içinde birlikte olmalıyız, birlikte çalışmalıyız. Çünkü Türkiye’nin bize ihtiyacı var. Konak’ın her yerini seçim ofislerimizle, bayraklarımızla donatıyoruz. Biz geliyoruz, gümbür gümbür geliyoruz. Halkın belediyesini yaratıyoruz. Bahar yakın yürümek lazım. Birlikte yürüyeceğiz” dedi.

HALKLA KUCAKLAŞTILAR

Pekdaş’ın ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu da, 17 Aralık operasyonundan sonra Türkiye’de adalete olan güvenin sarsıldığını söyledi.

Kocaoğlu, “Bu gidişe ‘dur’ demek gerekiyor. O zaman 30 Mart da yetmez; Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve yapılacak erken genel seçimde AKP iktidarından bu ülkenin kurtarılması gerekmektedir.

Bu, Türkiye’nin ve 90 yıllık Cumhuriyetin ikinci kurtuluşu olacaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren Pekdaş ve Kocaoğlu birlikte Mithatpaşa Caddesi’ni gezdi, dünya kadınlar günü dolayısıyla kadınlara karanfil armağan etti. Gezi sırasında ikiliye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Editör: TE Bilişim